Info COVID-19 03/06/2020


Emne: Info COVID-19 03/06/2020 fra Marita.

Hej,

Ni är fortfarande många som har frågor och funderingar om ni kan/bör komma till Spanien i sommar.

Vi har inga konkreta svar på detta då det fortfarande är mycket som är oklart och det finns mycket spekulationer och rykten. Den spanska regeringen har, som vi tidigare informerat om, sagt att turister är välkomna i juli. Dock har de inte beslutats exakt datum eller vilka säkerhetsåtgärder som ska gälla. Murcia regionen kommer gå in i FAS 3 enligt planerna den 8 juni, vilket innebär att några restriktioner lättas medan andra fortsätter. Larmsituationen i Spanien är förlängd (för sista gången enligt Spaniens premiärminister) till den 22 juni.

Murcia regionen är i dagsläget en av de regioner med minst smitta, men många är oroliga att situationen kommer att ändras när spanjorerna tillåts förflytta sig fritt och många Madridbor planerar komma till exempelvis La Manga. Då ingen vet hur situationen kommer att utveckla sig kan vi på sKandservice inte rekommendera när ni ska boka en resa. Däremot bör ni ha några saker i åtanke om ni funderar på att komma.

Stränderna

Även om stränder nu öppnats och man kan röra sig relativt fritt på stränderna kommer detta med största sannolikhet att ändras i takt med att mer folk kommer till Regionen. Exempelvis är det redan i dagsläget, poliskontroller i mindre stränder i regionen som reglerar antalet människor som får beträda stränderna. Man kalkylerar 4m2 per familj och diskuterar att införa kontroller som tidsbegränsningar för att vistas på stranden. Det är ännu inget konkret som beslutats angående La Manga, men det sägs att det kommer riktlinjer framöver. Allt beror på hur många besökare som kommer till Regionen.

Pooler/bassänger

Regeringen har nu beslutat att varje Regions/Provins president får besluta om pooler skall få öppna. Den 18 juni har Regionen Murcias president sagt att beslut kommer att tas och meddelas officiellt.

Besluten som gäller idag, men som kan ändras, är att endast 30% av grannarna får vistas i poolområdet och man måste boka tid för att få vara inom pool området. Det ställas krav på 2 meters avstånd mellan solstolarna och det skall desinfekteras flera gånger om dagen runt poolen. Detta kommer att medföra en betydligt högre kostnad för de communidader/fellesskap som öppnar poolerna. Det är comunidaden som är ansvarig att detta följes. Respektive comunidad kommer att informera om vad som beslutas i deras comunidad.

Som ni märker är mycket oklart och även om vi saknar er och önskar mer än allt annat att denna overkliga situation snart får ett slut och att vi kan ses igen och återgå till ett mer normalt liv, så kommer denna sommar vara långt ifrån normal.

Som vi förstått avråder de Skandinaviska Utrikesdepartementen till sommar semestrar utomlands (om det ej anses som livsviktigt, med andra ord ingen nöjesresa) vilket innebär att om ni trots avrådan beslutar er för att resa hit, gäller inte er Europeiska försäkringen (det blå kortet) om ni skulle smittas av COVID-19. Vi rekommenderar er som funderar på att komma ändå, att kontakta era privata försäkringsbolag för att se vad de täcker. Ni kan inte täcka en försäkring i Spanien för den tiden ni vistas här. Vi vill även meddela att det inte är tillåtet att ha med sig tolk vid eventuella sjukbesök under pågående pandemi.

Vi hoppas att med denna information lyckats klargöra lite om hur situationen är här nere just nu.

Sköt om er.

Kram

Marita och Marica

La Manga 03/06/2020

sKandservice

Marita Nyrelius

+34 687 959 372

 

En kommentar til «Info COVID-19 03/06/2020»

  1. Hei Marita Tusen takk for din informasjon. Ønsker deg en en riktig god sommet riktig god somner

    Skaff deg Outlook for Android

    ________________________________

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: