Ny melding fra Marita, 26.05.20


Kära Medlemmar,

Hoppas allt är bra med er.

Här kommer en sammanfattning av senaste nytt från Murcia regionen.

Spanien har fortsatt larmsituation och den gäller tills vidare till den 6 juni.

Idag måndag den 25 maj går Murcia regionen in i FAS 2, med undantag för byn Totana som tyvärr fått nya utbrott av viruset.

– Munskydd är obligatoriskt på offentliga platser, både inomhus och utomhus, när det inte går att hålla minst 2 meters avstånd från varandra.

– Tidsgränserna för sportsliga aktiviteter och promenader tas bort.

– OBS! Mellan 10.00 – 12.00 och 19.00 – 20.00 är tilldelade de som är 70 år och äldre. Inga andra åldersgrupper får ta promenader eller sporta under dessa timmar.

– Barn får nu vara ute längre än 1 timme åt gången.

– Restauranger får öppna inomhus med 50% av sin kapacitet. Enbart bordsplacering, inget stående vid bardisken.

– Varuhus tillåts öppna med 40% av kapaciteten, men de allmänna utrymmen måste fortsätta att vara stängda. Varuhusen skall ha särskilda tider för kunder över 65 år.

– Man får samlas i grupper om 15 personer, men det är viktigt med distansen mellan personerna och man måste ha munskydd.

– Hotell får öppna de allmänna utrymmena till 33% av deras kapacitet. Exempelvis deras restaurang, gym, konferens rum etc.

– Teatrar, bio, kyrkor, etc fortsätter hålla öppet men med reducerat antal besökare.

– Gym kan åter igen öppna med 30% av sin kapacitet och man måste boka tid. Endast tillåtet med individuell träning, med undantag för personer som måste ha medhjälpare av något slag.

– Man får vara på stränderna. Men det är tyvärr mycket som är oklart kring detta, då kommunerna i Regionen vill ha hjälp så att säkerheten kan uppfyllas. Det blev klart i lördags att vi redan nu i fas 2 får vi vara på stranden och bada enligt nyhetstidningen La Verdad. Glöm inte att kolla vilken färg strandflaggan har. Är den röd är det badförbud. Grupper om högst 15 personer gäller även här, minst 2 meters avstånd ska alltid hållas och ett avstånd på 6 meter från vattenbrynet. Fotduschar tillåts användas för en person i taget, med undantag för en person med behov av hjälp.

– Pooler/bassänger tillåts vara öppna för 30% av sin kapacitet och 2 meters avstånd mellan solstolarna. Reglerna är inte helt klara ännu. Varje Comunidad kommer att informera om sina regler. Regelbunden desinfektion och städning måste göras.

De flesta marknader kommer åter att öppnas men till en början med enbart livsmedels försäljning.

I lördags informerade Spaniens premiär minister om att gränserna kommer att öppnas för utländska turister. “Spanien ska vara säkert, turister ska varken vara rädda för att bli smittade eller smitta landets befolkning”. Säkerhetsåtgärder kommer vidtas, men han gick inte in på vad detta innebär eller på vilket sätt det ska ske.

Men för 2 timmar sedan kom beskedet att karantänen är annullerad från 1 juli. Men vi lovar att uppdatera er så fort vi har ny information.

Vi på sKandservice är lite oroliga för vi upplever att det är mycket missvisande information som cirkulerar. Vi följer officiella lagbeslut som vi uppdaterar till er allteftersom de blir beslutade.

Vi, sKandservice fortsätter att arbeta hemifrån och håller kontoret stängt till 1 juli men troligen förlänger vi det till 1 september. Givetvis fortsätter vi att finnas tillgängliga på mail och telefonerna. Tveka inte att höra av er!

Vi längtar tills vi kan ses igen.

Kram från oss
sKandservice

Marita Nyrelius

+34 687 959 372

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: