Arve stiller spørsmålene.


Det er onsdag og sak­te men sikkert fylles bordene på restauran­te Manga Norte opp med forventningsfulle mennesker. Det er klart for ukas høyde­punkt; quiz med Arve Pedersen.

LA MANGA Klokka 14 hver onsdag i høst og vinterhalvåret samles de fleste norske, somholder til på La Manga, seg ved bordene på stamstedet til Den norske klubben. Quiz er et av de mest populære innslagene her nede, og samler ofte 50-70 mennesker.

I_ _s_e_k_s_ _år_ _har Arve Pedersen (70) stått for denne uhøytide­lige konkurransen. Og nå på onsdag rundet han 152 quiz-konkurranser.

  • Det blir cirka 25 quiz i året. Sesongen her på La Manga er fra 1. oktober til 15. desem­ber,

o_g_ _f_r_a_ _1_5_._ _j_a_n_u_a_r_ _o_g_ _f_r_e_m_ _t_i_l_ _1_._ _a_p_r_i_l_._ _E_n_g_a_s_j_e_m_e_n_t_e_t_ _t_i_l_ _d_e_l_t_a_k_e_r_n_e_ _e_r_ _d_e_t_ _i_k_k_e_ _n_o_e_ _å _s_i_ _p_å._ _O_g_ _a_t_ _f_o_l_k_ _e_r_ _s_å _i_v_r_i_g_e_ _s_y_n_e_s_ _j_e_g_ _b_a_r_e_ _e_r_ _a_r_t_i_g_._ _D_e_t_ _e_r_ _j_o_ _d_e_n_ _b_e_s_t_e_ _m_o_t_i_v_a_s_j_o_n_e_n_ _f_o_r_ _m_e_g_ _t_i_l_ _å _h_o_l_d_e_ _p_å _m_e_d_ _d_e_t_t_e_,_ _s_i_e_r_ _s_i_e_r_ _A_r_v_e_ _P_e_d_e_r_s_e_n_ _t_i_l_ _V_i_k_i_n_g_p_o_s_­t_e_n_._ _

F_o_r_ _å _l_a_g_e_ _3_0_ _s_p_ør_s_m_ål_ _t_i_l_ _h_v_e_r_ _g_a_n_g_,_ _s_å _b_r_u_k_e_r_ A_r_v_e_ _P_e_d_e_r_s_e_n_ _i_n_t_e_r_n_e_t_t_,_ _a_v_i_s_e_r_ _o_g_ _q_u_i_z_b_øk_e_r_._ H_v_e_r_ _k_o_n_k_u_r_r_a_n_s_e_ _b_e_s_t_år_ _a_v_ _3_0_ _s_p_ør_s_m_ål_._ T_e_m_a_e_n_e_ _s_k_a_l_ _

dreie seg om sport, geografi, samtidskunnskap og politikk. Samt at det alltid skal være med et par spørsmål om Spania. Musikk og kulturliv er også temaer som får plass blant de 30 spørsmålene hver gang, sier Pedersen

T_i_l_s_a_m_m_e_n_ _h_a_r_ _d_e_t_ _vel nå blitt 4500 spørsmål på disse årene, sier Pedersen plutselig.

Datamaskinen i hodet har surret og gått siden vi startet samtalen.

– Ja, for min egen del så gjør jo det at jeg holder på med dette at jeg også holder hodet i gang, sier Arve Pedersen og ler.

S_t_e_m_n_i_n_g_e_n_ _b_l_a_n_t_ _de 60-70 deltakerne denne onsdagen var også helt på topp, men quizen denne gang var mer utfordren­de enn på lenge. Sømna-laget vant «igjen».

– Vi elsker disse quizene kom­mer det i kor fra vinnerbordet.

Dette er en hyggelig sosial aktivitet. All ros til Arve som holder på med dette, er tilbake­meldingene fra bordene rundt.

Tar du noen i juks?

– Vel, det har jo vært enkelte episoder der folk plutselig har «fått en telefon» fra sønn eller datter, men stort sett fungerer det greit. Det har etterhvert utviklet seg en selvjustis på området, sier Pedersen.

Det eneste han holder orden på er at det ikke skal være mer enn seks på hvert lag. Noen lag er «faste», men ellers så setter man seg ned der det er ledig.

D_e_t_ _h_a_r_ _o_g_s_å _vært noen artige episoder underveis.

– Jeg husker at et spørsmål en gang var: Hva heter hesten til Fantomet? Og det var en som hadde vært en Fantomet-fana­tiker siden han var liten. Hadde alle blader samlet i esker på loftet, og han kom ikke på navnet (Hero). Han ble rimelig frustrert, avslutter Pedersen og ler.

KNUT ÅGE HANSEN

red@vikingposten.no

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: