Referat fra fredagstur 17.11. 2017.


Referat fra fredagstur 17.11.2017.

Nok en fredag med flott turvær og godt oppmøte på parkeringsplassen ved Grimangabygget. Hele 20 spreke «fjellgeiter» stilte til start for å gå en av de mest populære turene på vårt repertoar, nemlig den som går til vindmøllene på åsen ovenfor den gamle gruvebyen La Union. Her er det muligheter for alle og enhver hva angår form og utholdenhet da en går tilbake samme vei som en går opp.
Etter å ha konstatert at der var 3 etteranmeldte til bespisning på Casablanca etter turen og 3 turgåere som ikke skulle spise sammen med oss hadde vi en grei opptelling og plassering i bilene som skulle ta oss til startplassen ved Parque Minero ovenfor La Union.
En deltaker gikk helt til topps og fikk med seg alle møllene langs åsen mens resten nøyde seg med litt avkortning etter eget ønske. Det er også flere stier som fører opp til møllene, bl.a. Gerd’s sti med litt mer vegetasjon langsmed, litt lengre men ikke så bratt som den vanlige ruten.
Alle kom fra strabasene uten men av noen art og turleders førstehjelpspakke forble uåpnet også denne fredagen.
Tilbake på La Manga og restauranten Casablanca fikk vi som vanlig hyggelig og effektiv servering av stedets innehaver. Her hadde vår nåværende leder, Ingolf, invitert vår tidligere leder, Kjell, til å spise sammen med oss. Ingolf hadde funnet frem en del statistikk og fortalte at han nå hadde ett år igjen før han hadde ledet fotturene like lenge som Kjell, nemlig 7 år. Velfortjent applaus for disse to hederskarene!
Legger ved et bilde av alle deltakerne (minus 2 som gikk en noe kortere løype) på første platået, der det finnes et kapell inne i fjellet og en liten restaurant. Her er det fin oversikt over La Union. Et neste bilde viser en av vindmøllene og her kan en gjennom disen skimte Mar Menor med La Manga i bakgrunnen. Legger også ved et par bilder fra langbordet på Casablanca hvor det ene er til ære for vår tidligere fører, Kjell Mikkelsen.
Ingolf fikk alle med seg i et ønske om neste tur, nemlig den som kalles «Hopremasa».

Tekst og foto: Helge Ødegård.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: