Kjære alle medlemmer i Den norske Klubben La Manga.


 

Kjære alle medlemmer i Den norske Klubben La Manga.

I dag er det to måneder siden, at vi forstod at en katastrofe hadde rammet en hel verden.

Land etter land stengte ned all sin virksomhet. Og vi fikk nye leveregler over natten, – vask hender. -hold avstand, – host i armkroken (hold deg hjemme om du hoster og harker). Dette var det enkle men mest effektive smittevern tiltak alle måtte følge.

Alle smitteverns tiltak fikk umiddelbart store konsekvenser for oss alle. Vi som oppholdt oss i Spania måtte booke om får å komme oss med siste fly hjem.

Det ble litt «armer og bein», men etter at flyselskapene fikk anledning å hente alle, som ville hjem, gikk det bra for de fleste.

I vårt kjære Spania gikk alt fra vondt til verre. Der gikk smittekurven rett til værs og ble det land i Europa sammen med Italia, som er verst rammet, når det gjelder dødstallene.

Dette er det vi har levet med de siste to måneder. Men nå ser vi litt lys i tunnelen.

Det utarbeides smitteverns standarter får å åpne opp igjen alle stengte barnehager, skoler og litt etter hvert restauranter for å normalisere samfunnet tilbake til så normalt vi kan og samtidig være oppmerksom på at smitte kan igjen oppstå.

Så når får vi tilbake tryggheten i hverdagen igjen, er ikke godt å si.

Det positive er at land etter land nå åpner for en gjenåpning av samfunnet i 4 faser og klare regler følger det. Men likevel er det stor usikkerhet, næringslivet ønsker å komme på banen så snart som mulig.

Alle flyselskapene ønsker seg tilbake i luften, for å bringe oss tilbake til våre hus og leiligheter i Spania. Dette ønsket blir først oppfylt den dagen spanske myndigheter vil at vi skal komme tilbake og det er det stor usikkerhet til.

Men en dag kommer nok beskjeden helt sikkert, når og i hvilken form må klubben ta stilling til. Når er det trygt igjen for oss alle, som i utgangspunktet karakters i risikogruppen, til å oppta alle våre aktiviteter.

Dette må vi komme tilbake til, fordi vi vet ikke hvilket smittevernstiltak som blir foreslått og hvordan skal vi forholde oss til det. Vi håper å komme med en melding når vi nærmere oss sesong start 1.oktober 2020, om det blir oppstart eller ikke.

Det som er sikkert er at våre norske venner som er fast på La Manga, ønsker jeg å gi en stor takk til Anett, Turid og Marita som har gitt oss oppdatering hver dag om hvordan det har vært å leve med så mange begrensninger i hverdagen, så mange takk.

Så vil jeg «på tampen» gi en takk til aksjonærene i Norwegian, som sørget for at vi atter en gang kan fly Norwegian til Spania, og forhåpentligvis med like gode priser, som vi er blitt vant med.

Jeg håper det går bra med dere alle sammen, – og at vi atter engang kan samles til hygge og lek i vårt kjære palmeland.

Med vennlig hilsen

Bjarne Einar Lihaug/leder

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: