Referat fra fredagstur 23.02. 2018.


Emne: Referat fra fredagstur 23.02. 2018.

Hei til alle glade vandrere!

Endelig fredag igjen og som vanlig flott turvær med sol og passe varmt. Det var denne dagen 15 sprekinger som møtte opp på parkeringsplassen ved Grimangabygget for å gi seg ut på dagens tur med DNKLM’s gågruppe (fjellgeitene). Etter opptelling for deltakelse i fredagslunsjen og plassering i bilene dro vi innover La Manga – stripa, utover hovedveien straks forbi Los Belones og tok så av på den flotte nylagede veien forbi golfanleggene i La Manga Club og inn på parkeringsplassen ved avkjørsla til Llano del Beal. Dette er utgangspunktet for turen opp til kanonene på åsen mellom Los Belones og Portman.

Kanonene er en del av forsvarsanlegget for innseilingen til Cartagena og marineverftet der. Anlegget heter «Bateria de Cenizas».

5 av deltakerne gikk den lengste traseen som også inneholder den største utfordringen på denne turen, nemlig en «monsterbakke» hvor en får anledning til å teste både hjerte og lunger. De fleste, 6 deltakere, gikk bilvegen opp. Denne traseen er litt kortere og har en mer jevn stigning. En gruppe på 4 valgte å gå stien mot «monsterbakken» men snu ved «hytta vår», en flott hytte som ligger for seg selv langt inne i furuskogen, og så gå samme veien tilbake til bilene.

Legger ved noen bilder som illustrasjon til det ovenstående: Ett bilde er fra nevnte «hytta vår» hvor vi var 9 deltakere samlet. 4 av disse valgte, som beskrevet over, å snu her. Det ble da den korteste av turtraseene. Neste bilde er fra rasten ved kanonene hvor de som gikk bilveien hadde kommet opp og hvor det ble tid til en liten hvil og inntak av forfriskninger.

Legger også ved et bilde fra den flotte naturen sett sydvestover mot Portman og middelhavskysten mot innløpet til Cartagena. Et siste bilde er fra den populære fredagslunsjen. Her fra Pizzeria Di Mare i havneområdet Tomas Maestre. Her var vi 14 til bords ( 2 av turdeltakerne hadde andre avtaler mens 1 «felle» kom til). Her var det som vanlig god stemning med gode samtaler og latter. Restauranten har et godt spansk kjøkken og vi fikk salat, forrett, hovedrett, dessert og kaffe til den meget overkommelige prisen av 13 Euro pr. kuvert.

Tekst og bilder: Helge Ødegård.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: