Referat fra fredagstur 16.02. 2018.


Emne: Referat fra fredagstur 16.02. 2018.

Hei og hopp til alle turgåere / fjellgeiter!

Denne fredagen møttes 14 sprekinger til tur med DNKLM’s fotturgruppe. Denne herlige dagen med sol fra nesten skyfri himmel og sommertemperatur var målet Vindmøllene på åsen ovenfor gruvebyen La Union. Her returnerer vi samme vei som vi går opp, slik at alle kan avpasse turlengden etter form og lyst.

Etter plassering i bilene og opptelling for bestilling på avtalt spisested dro vi i et minimum antall biler til en parkeringsplass mellom bebyggelsen i La Union og Parque Minero. Parque Minero er en vel bevart del av gruveanlegget ovenfor byen.

7 av deltakerne gikk til topps til vindmøllene mens de resterende 7 valgte et noe kortere alternativ. Alle kom fra strabasene uten skader av noen art og førstehjelpspakka forble urørt.

Avtalt spisested denne fredagen var restauranten Garnacha i Los Belones. Her ble vi 12 til bords da 2 deltakere hadde andre avtaler. Ved ankomst spisestedet fikk vi oss en overraskelse. En stor blomsteroppsats prydet det elles flotte oppdekte bordet. Noen? hadde røpet fødselsdagen til undertegnede og restauranten spanderte blomster!

Legger ved noen bilder fra turen og fra restauranten: Ett der vi var alle unntatt en samlet på platået hvor det finnes et kapell inne i fjellet, en restaurant og gruven som er brukt til omvisning. Ett bilde viser vaskeanlegget i denne delen av gruveområdet hvor vann ble brukt til å skille ut metaller fra bergartene etter at disse var finknust.

Det neste bilde er fra bordet på Garnacha og er et synlig bevis på at vi blir satt pris på. Også her!

Til slutt, som vanlig, fredagslunsjen. Dette er for de fleste et høydepunkt både sosialt og kulinarisk. Takk til et godt kjøkken og smilende, effektive servitører.

Tekst og bilder: Helge Ødegård

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: