Referat fra fredagstur 02.02. 2018.


Emne: Referat fra fredagstur 02.02. 2018.

Referat fra fredagstur 02.02.2018.

Kjære turvenner og andre lesere!

Fredag den 02.02.18 kunne en ha trodd at noen hadde nedkalt værgudenes vrede over våre hoder? Det blåste og regnet nesten hele dagen, men med Ingolf tilbake i førersetet måtte selv de verste regnskurene vike mens vi var ute og gikk. På parkeringsplassen ved Grimangabygget møtte det hele 14 sprekinger, godt innpakket i gode vinterklær og med et glimt i øyekroken som vitnet om en sterk vilje til å trosse disse litt sutrende værgudene.

Det var tidlig klart at den planlagte «Hopremasa» – turen måtte utsettes til en senere fredag og at vi måtte velge et alternativ hvor vi kunne gå noenlunde tørrskodd og med skog som ly langs stien. Valget falt da naturlig på turen til fyret ved havnen i Portman.

Vi dro i 4 biler ut til en parkeringsplass langs vegen ned mot havnen i Portman og gikk den vanlige turstien fra den gamle ekserserplassen, gjennom skogen til den gamle militærforlegningen ved havnen. Etter en rast med forfriskninger på «Gunnlaugs plass» gikk turen tilbake til bilene langs bilvegen.

Denne fredagen hadde vi gjort litt undersøkelser i nærområdet angående mulige spiseplasser som kunne ta 20 +/- gjester til lunsj på kort varsel. Valget falt på restauranten Pizzeria Di Mare i havna Tomas Maestre. Dette viste seg å være et godt valg da vi i tillegg til de 14 turgåerne fikk hele 7 gjester som ville spise sammen med oss. Med 21 gjester kunne en se for seg problemer med plassen og med serveringen, men ikke her nei. Alle fikk sitte behagelig ved et langbord som riktig nok var i vinkel, men det forekom ingen problemer verken med plass eller med serveringen. Her også har vi et egnet spisested med et godt kjøkken og med proffe servitører.

Legger ved noen bilder fra turen. Ett fra utsiktsplassen med utsikt over havnen i Portman, to bilder fra «Gunnlaugs plass» hvor vi rastet. Her måtte vi dele oss i to grupper for å finne sitteplasser i ly. Derfor to bilder herfra. Og som vanlig ett bilde fra lunsjbordet.

Tekst og bilder: Helge Ødegård.

P1010010 (8).JPG

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: