Referat fra fredagstur 27.10.2017.


Referat fra fredagsturen 27.10.2017.

Kjære turvenner!
Denne fredagen møttes 32 spreke fjellgeiter på parkeringsplassen ved Grimangabygget. Etter en liten orientering om turen av Ingolf turleder, tok undertegnede opptelling over de som ønsket å spise på restauranten Casa Blanca, og telling av oppstrakte hender for henholdsvis fisk eller kjøttretter.
I strålende solskinn og 24 grader C la vi i vei til Cala Reona ved Cabo de Palos som var utgangspunktet for dagens tur i et minimum, men tilstrekkelig antall biler. Her ble det orientert om muligheten for å gå en mindre anstrengende tur for de som ikke følte formen var helt topp og 6 deltakere valgte denne «kort-turen» under ledelse av Gerd og Ingolf (Laila hadde fri denne dagen). Store bukken bruse delegerte ledelsen av «lang-turen» til undertegnede og han orienterte i sin tur om innlagte vanningspauser med fotografering etc.
Det ble ikke bruk for førstehjelpsutstyr eller andre livsnødvendige remedier, og «alle» hadde tatt med nok vann eller annen drikke for å unngå dehydrering i den sterke varmen.
En turleders store skrekk må være å få bruk for tilkalling av hjelp i et område uten dekning på mobilen, og om nød-nummerene funker i disse områdene har vi ikke testet. Det var derfor en lettelse å ha kontroll av at alle kom vel frem til utgangspunktet. En tapperhetsmedalje hadde vært på sin plass for noen.
Legger ved et bilde etter start med utsikt mot Cala Reona og Cabo de Palos, ett bilde som viser inntak av forfriskninger på en gammel kanonstilling, ett bilde som viser den flotte naturen sydvest-over mot naturreservatet Calblanque og Cabeza Fuente og endelig ett bilde av glade og fornøyde fjellgeiter ved langbordet på Casa Blanca. Her var vi 12 til bords, 11 vandrere og en Laila som gledet oss med sitt selskap også denne fredagen, selv om formen ikke hadde tillatt deltakelse på turen.

Tekst og bilder: Helge Ødegård.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: