Fibernett


Ok for Harald Her er litt informasjon om fiber nettverk på La Manga.
Jeg fikk fibernet installert fiber i begynnelsen av oktober 2017, når jeg var på La Manga. Det er et firmna som heter OliveNet (https://olivenet.es/en/) som har installert fiberkabel i hovedtraseen helt ut til Veniciola. De har kontor på venstre side når du kjørerer utover stripen (ved ca 5 km) og kontoret er godt merket på fasaden og kontor personalet snakker engelsk.
Jeg hadde hatt mail og telefonkontakt, før jeg reiste nedover og avtalte å komme innom og signere kontrakt den 27. september. Ca en uke senere installerte de fiberkabel inn til leiligheten min i Puerto y Playa og koblet meg opp med internet og TV et par dager senere. Hastigheten på interenet (100 Mbit/s opp- og nedlasting) koster 29,90 Euros/mnd. og TV 24,20 Euros/mnd. for Nordisk kanal pakke (ca 130-140 norske, svenske, danske og finske kanaler). For oss som er på La Manga ca 3 ganger i året er stand by oppsjonen en god løsning. Da sender jeg mail noen dager før jeg ønsker å sette abonnementet på stand by og noen dager før når jeg vil åpne opp igjen. For stand by mnd. koster det 12,10 Euros for Internet/og TV til sammen. Installasjon koster 109 Euros, men du får 50 % prosent avslag ved binding 12 mnd. og 100 % avslag ved 24 mnd. binding. TV boksen koster 119Euros (denne kan kjøpes i butikk) og insttallasjonen kan mangen gjøre selv, men OliveNet gjør dette for 35 Euros.

Jeg fikk testet systemet 1 1/2 uke før jeg reiste hjem 17. oktober og internethastigheten var suveren og helt stabil. TV var også helt topp kvalitet på dagtid, men de kveldene vi var hjemme og såg på NRK1 og TV2, oppdaget vi at bilde og lyd «frøs» i noen sekunder, men kom igang igjen automatisk etter noen sekund. Dette oppstod etter kl. 21.00 på kveldene. Jeg tok kontakt med kontoret på stripen og forklarte problemet og de skulle følge med og gi informasjonen til ingeniørene og få de til å se på problemet. Jeg fikk beskjed noen dager sender at de jobbet med problemet. Håpet mitt er at fiber i bakken skal være mindre utsatt for vær og vind enn antenner på takene med dårlig bardunering.
OliveNet har hovedkontor i Malaga og jeg oppfatter La Manga kontoret som seriøst og service vennlig.
Jeg tok kontakt når jeg oppdaget «frys» problemet med deres support linje på nettet og fikk svar i løpet av et par minutter, meget bra. https://olivenet.es/en/support/

Lykke til Helsing Harald Storetvedt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: