MER ENN BARE FJELLKLATRING


Notat om turen til fyret ved Portman den 29.09.2017.
Ifølge gjeldende regler for den Norske klubben på La Manga er klubben i prinsippet aktiv bare de seks såkalte vinter-månedene. Ivrige Fjellgeiter finner man imidlertid på tur nesten hver fredag gjennom hel året. Men man åpnet altså DKNLM-sesomgen sist fredag:

Et kvart hundre ivrige mosjonister tok del i turen som var planlagt som en rolig bevegelse fra ‘Burgerking Grimanga’ til Fyret og hjem igjen. På grunn av den etterlengtede varmen som i år har herjet deler av Sydeuropa var den kraftsugende etappen opp Romervegen strøket av agendaen og erstattet med en rask visitt til den svart-sandete stranden nedenfor fyret. Selvsagt med høve til behagelig nedkjøling i bølgene etter lyst og behov.
Likevel var det minst ti elleville travere som aldri skyr strabaser. Det gjorde de heller ikke denne gang. På vegne av alle de mer kose-orienterte spasererne påtok de seg frivillig selvpinslene ved å svette seg opp den gamle klassiske ruten. En sterk aperitiff før en fin dag med gjengen. Da skulle man forvente at behovet for en rask svømmetur skulle være stort. Men den gang ei. Ved stranden hersket det blyg beskjedenhet ‘en masse’ (fransk og uttales ang mass) var det ingen ‘senderistas’ (spansk for turgåere) som ville vise frem sine flytende ferdigheter eller overdrevent muskuløse kropper. Helt u-norskt, altså. Hvis det ble tatt bilder vil vi sende dem til våre faste ‘abonnenter’ som blindkopi etterhvert.

Som vanlig var avslutningen, felles-lunsjen, en trivelig seanse på to arenaer. 19 spiste i vår hjemlige sjøkant. På Casablanca; ikke som en avveksling, men med stor glede og god appetitt. Spareribsen er blitt mørere og minner ikke lenger om syltetøy. Fisken, Lubinaen, var ypperlig og nesten for god til å være sann. Stedet var forøvrig usedvanlig godt besøkt av andre gjester uten at de to som serverte lot til å stresse. De bare la inn et ekstra gear og demonstrerte like glade at arbeid ikke nødvendigvis behøver å være en sykelig tilstand.

Ingolf talte kort og konsentrert til sin takknemlige, turavhengige skare. Han takket for god deltakelse og overrasket oss med et ekstranummer om to kjekke karer, solen og bakrus.
Peter S. Som sammen med sin Else hadde forberedt og ledet den siste fredagsturen og undervegs også krydret den med detaljer omkring Cabo de Palos, ga til beste et resyme fra turen i form av det han kalte holdt et tominutters innlegg. I Danmark er to minutter vesentlig mer enn i andre ‘land man kan sammenligne seg med’ så han fremførte kåseriet i to bolker med en kort matpause imellom.

Cabo de Palos Navnet «Palos» kommer av det latinske ordet palus, som betyr lagune og viser til Mar Menor. I følge Plinius den eldre og Rufus Festus Avienus sto det ein gang et tempel ytterst på neset. Det ble senere tilknyttet en kult som dyrket Saturn. Under Filip II av Spania ble det bygd et utkikkstårn på neset for å verne området mot pirater. Det ligger en rekke kjente og ukjente skipsvrak i området som er et dorado for dykkere og gir gode arbeidsplasser og faste inntekter til mange spanjoler idag. Under den spanske borgerkrigen fant slaget ved Cabo de Palos stad ved neset i 1938.

De nakne fakta er av meg sakset fra Wikipedia.

Til tross for at foredraget ble hold på flytende dansk og egentlig burde vært tekstet. Høstet han kraftig og vel fortjent applaus, hvilket utløste følgende lille historie med uventet poeng:
De to gamle vennene som møttes etter mange år og begynte å skryte av hva de var særlig dyktige på. Den ene berettet at han var ekspert, eller nærmest en verdensmester, på å løse problemer og det levde han svært godt av. Den andre lurte da på hva vennen gjorde hvis det ikke fantes flere problemer. Han fikk omgående det klare og eneste logiske svaret: «Da lager jeg et problem eller to»
Et ukjent antall av tur-vennene foretrakk selvfølgelig å spise på gode gamle Festivo. Det er et godt alternativ til blåstripa og det man gjør sammen, gir en verdifull bonus okke som. Vi håper å møtes med flest mulig igjen allerede neste fredag og regner med at invitasjonen vil foreligge på mandag.
Det foreligger indisier på at turen kan komme til å gå fra La Union opp til vindmøllene….
Følg med, følg med!

2 kommentarer til «MER ENN BARE FJELLKLATRING»

  1. Jeg ser overskriften MER ENN BARE FJELLKLATRING, men der slutter herligheten. Ikke tgn til noe referat og det som vi var så stolte av

  2. Raskt retta opp av en redaktør som er på hugget døgnet rundt.
    Stell pent med han så får vi kanskje beholde han leeeeeeenge

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: