Bilder og referat fra bussturen til Cuenca


Tur til Cuenca arrangert av Den Norske Klubben på La Manga 14.-15. mars 2017

Mellom elvene Júcar og Huécar i regionen Castilla-La Mancha ligger byen Cuenca som var målet for to-dagers turen som Den Norske Klubben på La Manga arrangerte 14.-15. februar 2017.

Kl. 0800 dro 41 forventningsfulle kvinner og menn fra Paquebote med Marita som vår eminente cicerone, og Antonio som vår dyktige sjåfør.

Ca. kl. 11 stoppet vi i La Roda og hadde en pause på 45 min, dette på grunn av kjøre- og hviletid for Antonio. Og heldigvis, der var det selvsagt en kafe, Los Chopos, som både hadde mat og drikke for dem som hadde behov for det.

Så fortsatte turen videre mot Cuenca (946 moh). Byen har 55 428 innbyggere (2015), og i 1999 ble den innskrevet i UNESCOs verdensarvliste på grunn av sine monumentrikdommer, bl.a. de hengende middelalderhus.

Vi fikk ikke sjekke inn på hotell Exe Cuenca, et **** hotell, før etter kl. 14, derfor spiste vi lunsj først (for uten mat og drikke duker ingen). Kvelden var til egen disposisjon. Flere dro opp til gamlebyen med lokalbuss og fant seg et sted å spise.

Etter en god frokost kjørte vi opp til gamlebyen (1040 moh). Foran oss lå fire timer med guiden Pablo. Og for en guide. Humor blandet med fakta, og engelsken hans var upåklagelig. Det var ikke behov for at Marita oversatte.

Den gamle bydelen ligger på kanten av steile klippevegger, midt i Cuencas fjellområder. Innenfor selve gamlebyen bor det 2000 mennesker og det er seks kirker der!

Selv den mest verdensvante reisende lar seg fengsle av katedralen, de hengende husene og de brolagte gatene.

Bussturen opp til toppen (i alle fall nesten) var spesiell. De som satt på bussens venstre side, fikk nok mer med seg av utsikten enn de som satt på høyre side, men slik ble det bare. Fra toppen gikk ferden nedover til fots med mange stopp underveis der Pablo pekte og fortalte.

Vi gikk gjennom bymuren som er 100 meter lang, fordi avstanden mellom de to elvene på det smaleste var 100 meter.

I området fantes det en gangbro, Puente de San Pablo. Broen spenner over elven Huecar og var opprinnelig bygget i sten, men kollapset pga. av snø, og ble gjenoppbygget i stål.

I hjertet av den øvre byen ligger Plaza Major og den nøye restaurerte katedralen, Catedral de Nuestra Señora de Gracia. Mye av den stammer fra 1100- og 1200-tallet, noe som gjør den til et av de tidligste eksemplene på gotisk arkitektur i Spania, selv om hovedfasaden ble bygd om i 1902. Den gangen hadde de ikke penger nok til å sette inn vinduer overalt.

Et gammelt dominikanerkloster er i dag et hotell POSADA de SAN JOSÉ, et sted der gjester kan slappe av, overnatte og smake regionens mest tradisjonsrike retter. Og her spiste vi lunsj. Du finner historien om hotellet på http://www.posadasanjose.com

Etter lunsjen gikk vi bakkene ned til bussen og begynte turen hjemover. Det ble to stopp underveis og vi var hjemme på Thomas Maestre kl 22.

Tusen takk til Bjørnar og Oddbjørn for vel utført planlegging av turen sammen med Marita.

Hjertelig takk til Marita for informasjonen vi fikk i bussen, og til slutt, takk til Antonio for at han kjørte oss trygt og sikkert fram og tilbake.

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: