BETERTNING ETTER EN AVLYST FOTTUR.


BETERTNING ETTER EN AVLYST FOTTUR.

Ett er på det rene: Været skulle bli kaldt og surt. Det hadde meteorologer i alle land forenet seg om å melde. Dyr, mennesker og planter gjorde seg små, trakk seg inn i seg selv og tekte: ‘another shit day in hell’. Fjellgeitene sendte ut melding om at fotturen måtte sløyfes for sikkerhets skyld. For å være helt sikker, ventet Ingolf fredag morgen på samlingsplassen for å ta hånd forvillede sjeler som ikke hadde fanget opp avlysningen. Jeg hjalp han å vente og hadde planlagt å røre litt på meg ved å gå en tur på stranden for å oppleve sjøen brus og stormens sus.

Etterpå har vi lært at værmenneneskenes etterretninger ikke er etterrettelig. Man kan for fremtiden spare mye god sendetid og masse penger ved å overlate til politikerne å avgjøre været for et år om gangen. Været er nemlig som det er. Det blir stort sett som det blir og slett ikke alltid slik værvarslingene melder.

Før klokken slo elleve, var det møtt opp tre-fire-fem – glade vandrere, vinden løyet, solen sendte livgivende stråler og kastet skygger. Svein og Valborg som hadde foreslått ruta denne fredagen, garanterte sikkert føre og dermed var det ikke unaturlig å ta en liten rusletur lell. Ingolf lot seg overbevise og da ville Laila også bli med så vi fylte to biler og dro til vannposten ved Los Belones.

Turen gikk på kjente stier i lavt terreng frem til Golfplassen og tilbake valgte vi en litt mer kupert løype. Varighet på selve fotturen med en kort banan- og kaffe-pause var 130 minutter.

Måltidet inntok vi, forsterket med Gerd og Helge, som planlagt på Garnacha. De beviser igjen og igjen at ‘mat er godt når maten er god’ – særlig etter en god tur i godt selskap.

Om en halvtime starter noen av oss på vanlig sted på en rekognoseringstur for å se om ruta fra Cala Reona nå er sikret. Alle kan bli med, men de må være kjappe…..

Melding om neste tur kommer senest tirsdag på hjemmesidene til DNKLM.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s