Referat fra Fredag den 13. s ‘Kanon-kul-tur’


Tanker om fredagens ‘Kanon-kul-tur’.

Det snakkes for tiden om regjeringens kultur-kanon. Med lang á som i kano. Men vi som eier eller leier ‘hytte’ på La Manga har lenge hatt en egen ‘Kanon-kul-tur’. Fort fortalt betyr det at Fjellgeitene åpner tur-sesongen med å gå en tur til Kanonene som forsvarte de rike malmforekomstene ved Portman mot lystne erobrere. I år gikk turen av stabelen fredag den 13. under kyndig og myndig ledelse av Ingolf den fryktløse – den store Bukken Bruse.

Nyere forskning, bestilt og betalt av SSB, viser det vi alle har visst: fredag den 13. går det ikke mer enn to av på hvert år. Den er heller ikke primært kjent som noen utpreget lykkedag. Men for mindre enn en av tusen, altså noen hardnakkede ‘kjerringer mot strømmen’ kan den fortone seg som kjærkomne lyspunkt i en heller trist tilværelse. Men nulla regula sine exeptione som man sa her i Romer-riket når man var så heldig å få ordet til å legge fram motforestillinger:

For å ta de små ‘uhellene’ først: Heldige Helge og hans ‘hulde’ meldte begge forfall med hoste, dryppende nese og rennende øyne etter en kort barnebarns-kontakt i Gamlelandet. Det ble derfor litt surr i opptellingen. Helges referat må dere også renonsere på og hans hendige kamera ble selvsagt heller ikke med på turen. Å legge ved en selfie eller et bilde av referenten på skinnfell for 85 år siden har liten relevans så det avstår jeg gjerne fra. Billed-dekningen blir denne gang derfor litt sparsom og begrenser seg i beste fall til noe av det vi spiste i stedet for hvem vi spiste sammen med .

De som valgte skogstien opp mot kanonene, måtte forsere massive mengder av trær som hadde brukket som fyrstikker under uværet tidligere i vinter. På Garnacha (oppkalt etter en vel kjent spansk drue) var det én som så ut til å måtte sitte alene. Svært ofte blir det undertegnede

Pluss-siden mer enn veier opp de små skrammene i lakken: Den vennlige verten klarte å presse inn ekstra bord og stol slik at alle fikk nyte et velsmakende måltid sammen. Spesielt fremheves må de tre forrettene: Kremet suppe av Squash., Blåskjell i tomatsaus, eller Spaghetti med sopp og tomatsaus. Sammen med det nystekte brødet og den raust tilmålte salaten ville hver av forrettene egentlig vært nok mat for en senior-traver. Hovedrettene var heldigvis, som vanlig, ganske små. Det må lammene som ‘leverte’ kotelettene også ha vært. Men forsiktig grillet, var de meget spiselige, for noen. Andre, som foretrekker grillmat mer forkullet, ble kanskje litt skuffet. Fisken som var en filet av gull-brosme, eller kanskje var det lubina, var absolutt i særklasse. Desserten og kaffen i mange varianter var upåklagelige. Ingen viste lyst til å bryte opp. Noen mente faktisk vi kunne bli sittende til neste fredag. så vi ha vært ekstra håndplukkede hyggelige deltakere.

Egentlig var det meningen å legge neste tur til nordenden av Calblanque med start fra Cala Reona, men en av deltakerne mente at et av tauene som er festet til fjellveggen var røket slik at det ikke var ufarlig å gå rundt fjellet slik vi pleier. Dette bør selvsagt rapporteres til organet som er ansvarlig for ferdselen i området, men neste fredag går turen for sikkerhets skyld en rute fra vannposten ved Cabeza’n og mot golfklubben. Noen av deltakerne har gått den flere ganger og vil også guide oss velberget igjennom. Nærmere tur-beskrivelse kommer fra Ingolf senest på tirsdag. Alle var enige om at vi også da spiser på Garnacha. Vi kan ikke få reservert mer enn 25 plasser, så om tilstrømmingen øker slik det kan se ut, må må vi eventuelt dele oss.

Kort sammendrag:

  • Vi var alle enige om at det var en fin dag!
  • Bilder følger kanskje, kanskje ikke.

Jan p

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: