Referat fra fredagstur den 18.11.2016.


Referat fra fredagstur den 18.11.2016.

Denne fredagen møtte hele 19 ivrige turgåere til en av turgruppens fineste turer, nemlig turen fra Cala Reona. På parkeringsplassen ved Grimangabygget ble det gjort rede for turens utfordringer og lengde, samt meny og valg i forbindelse med lunsjen etter endt tur.
Vi forflyttet oss i et nødvendig antall biler til utgangspunktet ved «Reona-bukta» og fikk satt fra oss bilene på et sterkt redusert område som i tillegg var vanskelig tilgjengelig p.g.a. en nesten ufremkommelig tilkomstvei. De som forserte dette hinderet var bare glad de hadde hel bunnpanne og fungerende eksosanlegg på hjemveien. Her må tilsynet for turstiene (Cartagena kommune?) ta et tak!
Turen gikk i flott turvær, passe varmt og med en svalende bris fra Middelhavet. 17 gikk hele turen, ca. 8 km, mens 2 startet i motsatt retning og ble godvillig med tilbake til utgangspunktet da vi møttes.
Det ble tatt noen bilder fra turen, men dessverre ingen hvor alle deltakerne var med. Det første bildet ble tatt av de 17 som gikk langturen med bakgrunn mot Cala Reona og Cabo de Palos. At turen har sine utfordringer illustreres av et fare-skilt som viser en turdeltaker på vei mot avgrunnen. Astrid og Åge våget seg ut mot kanten, men ikke forbi skiltet. Sikkerhet er satt i første rekke her. Som vanlig på denne turen ble forfriskninger inntatt på en gammel kanonstilling hvor en oppmuret sirkulær kant utgjør fine sitteplasser. Her møtte vi 4 nordmenn/kvinner som hadde tatt denne turen, men som var bosatt i San Pedro del Pinatar. Endelig er som vanlig langbordet på restautanten Casa Blanca på «Blåstripa» foreviget fra begge ender. Som vanlig god og nærende mat servert av raske og smilende servitører.

Tekst og bilder: Helge Ødegård.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s