Vinnerbordet i quizen 5.10.16


Quiz-sesongen åpnet i går uten sykdomsplagede Arve, men med den faste reserven Rolf i full utfoldelse med tretti overveiende velmente spørsmål med god spredning av tema til stor jubel fra et rekordstort antall kunnskaps-tevlings-hungrige klima-flyktninger.
Denne lekende etterutdannings-aktiviteten er en av fruktene vi kan høste fordi noen av våre første her nede satte i gang det som ble DNKLM.

Vinnerbordet besto i hovedsak av Fotturgruppa og hadde bare tre feil. Ikke dermed sagt att alle Fjellgeitene scoret like høyt. De fleste av oss er jo skrudd sammen mer eller mindre i forbifarten. En hyllest til mangfoldet fra skaperens side. Men summa summarum ser en klare tegn på at det å holde kroppen i aktivitet også er bra for sjela; og noe av den sitter nok i hodet. ‘Mitt’ bord – i hovedsak fra Oppgang 12 i PyP – hadde 9 feil svar, men delt på de åtte deltakerne ble det jo bare en pr. person.
Quiz-mester er dommeren. Han fordeler poengene etter beste skjønn. Noen taper og andre tjener på det. Men noen appellinstans trenger vi ikke. For på en måte er vi alle vinnere. Vi forlater arenaen gladere og alltid litt beriket på kunnskap.

Quiz er Etterutdanning og ‘livslang læring’ uten tårer. Om fasiten en sjelden gang avviker fra virkeligheten tar vi det med godt humør og lar det være en inspirasjon til å gå nærmere inn på fakta via nettet. Det ene leder til det andre og dermed oppdager vi også andre ting vi aldri hadde drømt om. Stort eller smått, viktig eller ikke. Selvsagt er det flott å vite at Pølsemaker Svenn Kristensen var Ordfører 7-8 uker i 2007 etter Per Ditlev-Simonsen , men han rakk vel knapt å ta ordet før Fabian Stang tok over roret for de neste 7-8 årene.
De som har en ekte Rembrandt på stueveggen, vet nok at han døde i oktober 1669. Det var på 16-hundretallet, men det var i det 17. århundre. De som svarte det 16. århundre ‘tok livet av han’ før han var født. Men en raus og vennligsinnet dommer ga ett oppmuntrende poeng for det likevel.

Neste Onsdag er det ny runde med Quiz på Manga Norte. Da er dessverre noen av deltakerne fra igår reist hjem, men nye kommer ennå nedover og det er plass til nesten alle. Snakkes…
Og, mens jeg husker det: Fredag er det fredags-tur kl. 10:45.
Observer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: