Fjellgeitenes første tur denne sesongen, 9.9. 2016


Fjellgeitene hadde en ny fin tur i dag. Undertegnede halt, hostende og heseblesende i bil, de andre tilfots langs en (overveiende) herrlig strand med føttene for det meste i vann. Fotsoldatene trengte 90 minutter på strekningen og hadde ikke unt seg verken rast, ro eller drikkepause undervegs, så de kom lykkelig, men dehydrerte frem til vannposten nær El Ankla.

Det innebar en ikke uventat drøy times ventetid før kjøkkenet åpnet. Følgen ville blitt litt ensformig og veldig mange formiddagspilsnere. Men Liv Marie, ‘hjemmehørende’ i området, tro til og inviterte spontant og kanskje lettsindig alle deltakerne til en aperitif i svalende skygge under markisen i den velstelte hagen foran sin flotte leilighet i den eldste bebyggelsen på La Manga. Byggingen startet i 1987 mens utbyggere hadde stolthet, håndverkere holdt ord og kundens tilfredshet ennå betød mer enn høyest mulig profitt for entreprenøren. En rask omvisning i området bekrefter inntrykket av at god kvalitet både med hensyn til utbygging og, ikke minst, vedlikehold bidrar til varig stor glede og tilfredshet. Det er svært sjelden at leiligheter omsettes, men sameiet erlikevel en reise verdt og en opplevelse for den som søker stille idyll under palmer nær sjøen.

Aperitivo’n ble en demonstrasjon av hva som kan og bør rommes av leskende og vitaliserende væsker i dagens kjøleskap. Selskapets lystighet økte derfor markert, som så ofte når tørste gjester tømmer glassene. Noen bare veltet og noen ble knust (ikke gjestene, bare et av glassene) mens den velvillige vertinne vasket og tørket både over og under bordet (nei, ikke gjestene i dette tilfellet heller.

I tidens fylde, under Liv Maries ledelse, havnet man på El Ankla (ankeret) hvor vi allerede var ventet og ble vennlig servert av ryddige, kyndige og oppmerksome tjenere. Alle valgte vi Gaspacho som forrett og alle ville spise ‘fiss’ som var Sverdfisk (eller Emperador på spansk). Som man skjønner, er vi fjellgeiter lette å lede fordi vi har en sikker og god smak. Både for- og hoved-rett sto til terningkast 6 og dommen var (nærmest) enstemmig.

Dessert-utvalget var magnifikt og mangfoldig. Gruppen valgte Sandia (Vannmelon) som kan være så mangt, men er en opplevelse når den er høstet til rett tid på rett sted og stelt pent med frem til den serveres og det var den. Noen valgte is og beskrev den som en hjemmelaget nytelse i mesterklasse.

Inkludert rikelig med drikke og avsluttningsvis kaffe til dem som ønsket, lød regningen totalt på 115 €uro eller en norsk hundrings for hver. Sannelig, sannelig spør jeg meg: «har jeg egentlig tid og råd til å lage meg mat selv iblant?»

Det kan betale seg å stikke innom La Ankla og nyte en is i forbifarten, eller for den småspiste og ta to forretter á la carte som dagens varme måltid. Men for i år avsluttes sesongen den 28. septemer.

Selvsagt ble det tatt bilder, men det var nok til eget bruk. Personvern står for tiden i fokus. Ikke alle er like begeistret for at vi legger ut foto og navn på sosiale media. Det er jo litt synd, på en måte. For hjemmesitterne som gjerne ville vært her om det ikke hadde vært andre viderverdigheter til hinder. Få eller ingen videresender bilder til meg. Jeg forstår at de vil skåne meg. Med tiden har jeg kommet til å se eldre ut enn min egen far noen gang så ut. Det er tøft nok. At jeg etter hvert også er eldre enn han ble, om jeg minnes rett, er kanskje en trøst.

Fattig manns trøst, må jeg si.

Dette var ‘ord for dagen’, men som alle skjønner er det bare en uke til neste fredag. Da går turen igjen langs sjøkanten, men denne gang starter vi fra stranden bak kontoret til Marita og går rundt Cabo de Palos og tilbake igjen.

Spisestedene ligger som perler på en snor og venter på oss. Ikke mange kan konkurrere med El Ankla. Men livet er mer enn bare mat. Tro det eller ei, men kom og bli med.

Hilsen jan p.

Dette innlegget ble publisert i Fotturer, Nyheter. Bokmerk permalenken.

3 svar til Fjellgeitenes første tur denne sesongen, 9.9. 2016

 1. Harald sier:

  En takk til Jan P. for en fin rapport fra Fjell geitenes fredagstur !!!! Hyggelig med sånne !!

  Harald.

 2. Ingolf E. Drilen sier:

  Kjære turvenner
  Fint at Dere er kommet i gang. Jeg hadde min første treningsøkt i dag. Jeg kommer som planlagt den 27 september etter utsettelsen som skyldes min skade.Men jeg må gå med skinne til jeg kommer hjem i november:jeg kommer iallefall å bli med på turene. Dere får ha en hyggelig helg
  M.v.h
  Ingolf

 3. Hei til dere motiverte fjellgeiter ..
  En langt, fyldig og detaljert rapport som gjør at jeg
  blir en smule misunnelig på dere.
  Ser virkelig fram til å komme ned til dere å bli med på turene.
  Det blir ikke helt det samme å besøke topper i Lofotfjellene,
  selv om det også er helt «breathless» som Matt Damon sa …

  Vi sees plutselig.

  Mvh Knut

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s