Referat og bilder fra fredagsturen, 26.02.16


Hei gamle og nye turvenner!

Fredagsturene til DNKLM er fremdeles populære, og denne fredagen, 26.02.16, var intet unntak. Hele 10 sprekinger møtte opp på parkeringsplassen ved Grimanga-bygget. Turen denne fredagen gikk til vindmøllene ovenfor La Union gjennom Parque Minero. Her er det utallige ruiner og andre minner fra en svunnen tid da gruvedrift var den største leveveien i dette distriktet.

Vi kjørte til utgangspunktet ovenfor La Union i 3 biler og la i veg opp stiene mot vindmøllene. Denne gangen var øverste delen av turen lagt til en sti som er litt «slakkere» og går gjennom landskap med frodigere vegetasjon. Stien er kalt opp etter første medlem av turgruppen som benyttet dette fine alternativet nemlig Gerd Foros, derfor «Gerds sti».

Alle 10 fullførte i fin stil og dro glade og fornøyde tilbake til «Blåstripa» for nok en fortreffelig lunsj på restauranten Casablanca.

Her fikk vi besøk av ytterligere 8 personer slik at vi ble hele 18 til bords.

Som dokumentasjon vedlegges et gruppebilde fra avsatsen ved gruvekapellet. Her var vi så heldige å få en spansk lærer omskolert til fotograf for anledningen slik at referenten fikk bli med på bildet.

Videre har jeg lagt ved et oversiktsbilde over La Union, et bilde fra en rast oppe ved vindmøllene og et fra det rikholdige lunsjbordet på Casablanca.

Tekst og bilder: Helge Ødegård.

Galleri | Dette innlegget ble publisert i Fotturer, Nyheter. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s