Vedr. Promenaden vår.


Promenaden: Ny «eier» på banen

Tirsdag (26/1-2016) var det et nytt møte med Martinez Torrecillas fra kommunen i San Javier om ferdigstillelse av promenaden ned mot blåstripa. Og nå kom en ny versjon av eierforholdet på banen!Kommunen eier ikke området det er snakk om. Det gjør heller ikke Latinos. Eier er Department of costas, ble det sagt nå. Dette er et organ direkte underlagt de sentrale myndigheter (Miljøverndepartementet), i Madrid. (Ley de Costas er loven som regulerer kysten. Hva man har lov til og ikke lov til.) Derfor kan ikke kommunen uten videre gjøre noe med området før Costas gir sin tilslutning.
Denne «oppdagelsen» kom, i følge Martinez, også som en overraskelse på Costas, så de må visstnok også ha tid til å vurdere saken. Altså at de faktisk er den lovlige eier av tomta. Grunnen til dette (uklare) eierforholdet skriver seg som kjent 50-60 år tilbake i tid da La Manga ble delt opp i ulike Poligonos (landområder). Ikke alle papirer fra den gang har latt seg spore opp.
Martinez sier at de vil stå på for at dette skal bli løst så fort det lar seg gjøre.
Siden kommunen ikke eier tomta kan de heller ikke sette opp lys der uten tillatelse fra Costa. De vil vurdere å legge på trelemmer (hvis vi forstod det riktig) før sommeren, noe de tror Costa kan godta, da dette ikke er en «fast» installasjon.
Martinez ga klart uttrykk for at han håpet at når saken endelig var avklart fra Costas side, at de ville overdra området til kommunen, slik at kommunen dermed kunne sluttføre promenaden. Kommunen vil således utarbeide forslag til løsninger overfor Costa. Direksjonen for båthavna har allerede sagt at de vil ta kostnaden fra porten og ned til blåstripa.
Møtet var laangt og dette er en kortversjon av hva som ble lagt frem. Martinez understreket videre at kommunen i fremtiden ville holde kontakt med Den norske klubben, da de mener at klubben og alle nordmenn som bor i området er verdifulle for hele La Manga. Han foreslo at det derfor skulle avholdes regelmessige møter med klubben og kommunen. Dette synes også Aslaug var veldig positivt.
Når det gjelder Portomayor og området bak gjerdet med den påbegynte båthavna mot Middelhavet har kommunen ingen myndighet.
Knut Åge Hansen

Galleri | Dette innlegget ble publisert i Nyheter. Bokmerk permalenken.

5 svar til Vedr. Promenaden vår.

 1. Anett Daland sier:

  TUUUSEN takk for at du står på, og virkelig finner ut av dette. Når til og med kommunen her ikke ante at det var costas som var eieren, så sier det jo litt….

 2. Meget bra jobba, og fin innformasjon.

 3. Linda Lithun sier:

  Du er jammen meg god, Aslaug 🙂 Imponerende hva du får til. Dette er veldig bra!

 4. Randi Oksavik sier:

  Håper de kommer til enighet til slutt.Godt jobba Aslaug 😀

 5. Harald sier:

  Flott, jobba !!!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s