Stengt for vinteren


Uten

La Manga er blitt en spøkelsesby. Bare 12 prosent av 800 bedrifter har åpent denne vinteren. Nå ber næringsdrivende om en rekke hastetiltak. På denne tiden av året er det stusselig å rusle rundt i gatene på La Manga. Kanskje ikke så rart når bare 12 prosent av 800 bedrifter har åpent denne vinteren.

 

La Manga er blitt en spøkelsesby

Utenee

Denne «drosjegjengen» fra Trondheim nyter stillheten på La Manga. Fra høyre: Eivind, Jan Olav, Anders, Vidar og Rolf Einar. Martin Veloso serverer.

Utene

Doblemar – et av mange tomme og stengte hotell utover La Manga-stripa. Foto: KNUT ÅGE HANSEN

Denne «drosjegjengen» fra Trondheim nyter stillheten på La Manga. Fra høyre:
Eivind, Jan Olav, Anders, Vidar og Rolf Einar. Martin Veloso serverer.

LA MANGA Det yrende livet om sommeren er vanskelig å forestille seg. Byen er nærmest død og det er vanskelig å finne et sted som er åpent for å kjøpe seg en kopp kaffe eller noe å spise. Ifølge foreningen la Asociación de Comerciantes y Hosteleros de La Manga y Cabo de Palos holder kun 12 prosent av 800 virksomheter åpent denne vinteren. – Dette er en av de laveste prosentandelene i de senere årene, noe som er en skandale for dette området som har et stort utviklingspotensiale spesielt med tanke på turistnæringen, sier presidenten for foreningen, Antonio Plaza, til avisen La Verdad. Arbeidsgivere i området krever hastetiltak for å jevne ut den kraftige sesongvariasjonen innen turistnæringen. Næringslivet i La Manga mener derfor det er nødvendig at regionledelsen og kommunene Cartagena og San Javier reduserer skatter og avgifter slik at bedriftene kan ha mulighet til å holde åpent hele året. For å snu situasjonen foreslår næringslivet også en rekke kort- og langsiktige tiltak. De mest omfattende forslagene er forbedring av infrastukturen ved å bygge en ny trikk i området, oppgradering av Las salinas de Marchamalo og stranden Vivero, samt å bygge et økologisk hotell og et kjøpesenter ved siden av hotellet Hotel Doblemar og et auditorium for utendørs konserter, festivaler og forestillinger. Myndighetene har lovet å se nærmere på problemstillingen og foreslår først og fremt å knytte sammen promenadene langs kysten ved hjelp av en 22 kilometer lang sykkelsti, et økologisk dyrket område i Mar Menor og båttaxier i stil med byer som Miami og Venezia.

– Aldri opplevd en så stille januarmåned

Uteneee

Aslaug Auestad i Den norske klubben på La Manga og turistansvarlig Martinez Torrecillasi i San Javier vil jobbe for å utvikle La Manga.

 

Aslaug Auestad, formann i Den norske klubben på La Manga, har bodd her i 17 år. – Jeg har aldri opplevd en så stille januarmåned før, sier hun. Nesten alle hotellene utover stripa er stengt. Før så fikk (spanske) pensjonister som ellers bor i litt kaldere klima i innlandet, støtte til å kunne på hotell noen uker om vinteren fra myndighetene. Dette gjør de ikke lenger, så derfor uteblir også mange spanjoler, sier Auestad. Hun vil også fremheve det positive og flotte ved La Manga – som at den norske klubben er aktiv hele året. – Jeg synes det er viktig å få fram at La Manga er et fantastisk sted å være. Derfor er det viktig å støtte opp i lokalmiljøet, sier hun. På stripa er det stille i gatene etter klokken 16. De få restaurantene som har åpent, stenger i siestaen og er det lite folk tar de kvelden tidlig. Men Martin Veloso og kona Marilyn holder restauranten Mario´s åpen. – Det er og har aldri vært mange turister eller folk her på denne tiden av året, sier Martin Veloso. Han og kona har drevet i restaurantbransjen på La Manga i 35 år. – Det er tøffe tider nå, du kan se det i store byer som Cartagena også, sier Martin Veloso. Flere og flere butikker må også stenge. Da myndigheten økte momsen fra 16 til 22 prosent ble det ikke noe bedre, sier Martin Veloso til Vikingposten.

 

KNUT ÅGE HANSEN GANDIA TOURS
red@vikingposten.no

 

 

 

Dette innlegget ble publisert i Nyheter. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s