Referat fra tur med Fjellgeitene 05.11.21.


Emne: Referat fra tur med Fjellgeitene 05.11.21.

Den lite betryggende værmeldingen vi hadde tidlig denne uka bedret seg dag for dag utover uka og da fredagen kom var alt i sin skjønneste orden for Fjellgeitenes tur. Tordenskyene lå fortsatt ute i havet, men på vårt La Manga med det nære omland skinte solen om kapp med smil og latter fra 9 spreke Fjellgeiter som var klar for dagens tur til vindmøllene på åsen ovenfor La Union. Gruvebyen som har tatt vare på mye av anleggene og gruvegangene fra det som var hovednæringen her i området i tidligere tider.

Etter masse avstandsklemmer og leders orientering om dagens turrute og valg av spisested, dro vi i 3 biler til en parkeringsplass ovenfor jernbanelinjen i La Union.

Vi merket oss at tidligere kraftige regnskyll hadde forandret stien vi går på til dype raviner enkelte plasser, men der finnes alltid en vei rundt slike problemer. Så også her.

Vi hadde første rast på en avsats hvor det var mulig å besøke et kapell som var gravd ut i fjellveggen. Her er det fast plass for fotografering med bakgrunn mot La Union.

Opp til neste platå er det variert stigning og bra bredde på stien. Vi hadde en kort stopp her med væskepåfyll og litt orientering om valg av sti videre opp mot møllene. Valget falt på «Gerds sti» både opp og for returen. Denne går i fjellsiden vendt mot Cartagena og i terreng med en del vegetasjon.

Etter en rast på høyden ved vindmøllene og kyndig forbinding av et lite sår på en damelegg, gikk turen tilbake til bilene uten nevneverdige problemer.

Fredagslunsjen ble av praktiske grunner lagt til restauranten Garnacha i Los Belones. Her var det ikke bestilt meny på forhånd slik at det var «a’la carte» som gjaldt. Ikke alt var like bra, men nok til at alle ble mette og utørst.

Bilturen tilbake gikk greit uten rapporterte uhell.

Turleder påtok seg å undersøke forholdene langs turen «Cala Reona» av sikkerhetsmessige grunner. Dette ble anbefalt som neste tur hvis forholdene var akseptable.

Takker alle deltakere for en flott tur og ønsker alle en god helg!

Mvh. Helge Ødegård.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: