VIKTIGT – Kommunen San Javier


VIKTIGT MEDELANDE TILL ER MEDLEMMAR SOM HAR BOSTAD I SAN JAVIER KOMMUNEN.

Kommunen SAN JAVIER har beslutat att från och med den 1 april 2021 debitera / ta betalt för en ny kommunal skatt, SOPOR. Detta görs redan idag i flera andra kommuner som exempelvis Cartagena.

Med anledning av denna nya skatt vill vi med detta brev förklara och försöka besvara de eventuella frågor som kan uppstå.

  • Denna nya skatt kommer debiteras separat, på samma sätt som den nuvarande kommunala fastighetsskatten IBI.
  • Den har aldrig och kommer inte att vara inkluderad i fastighetsskatten. Det är en NY skatt som debiteras för sig. F.o.m. nu så ska man betala 2 olika skatter till kommunen per egendom.
  • Soppskatten kommer debiteras i 2 räkningar. Den första räkningen täcker April, Maj och Juni 2021. Denna första räkning kan man INTE BETALA GENOM AUTOGIRO. Kommunen kommer skicka ett brev per post med inbetalningskort som man ska gå till banken och betala. Brevet kommer skickas till “el domicilio fiscal”, den skatteadress man uppgett till kommunen, i de flesta fall är detta er adress i Skandinavien men kan också vara adressen i Spanien.
  • Från och med att den första räkningen är betald kommer denna skatt debiteras 2 gånger om året, var sjätte månad, och man kan sätta upp autogiro. Kommunen kommer skicka ett dokument som man ska fylla i och skicka tillbaka till de för att ordna med autogiro.

Om ni inte skulle mottaga brevet med inbetalningskort från kommunen bör man kontakta kommunen, telefon 0034-968 571 275, för att försäkra sig om att de har rätta kontaktuppgifter eller om räkningen skickats till er spanska bostad.

Vi, Marita och Marica, kan hjälpa er att ordna med autogiro och se till att skatten blir betald. Men ni måste bekräfta att ni vill ha vår hjälp skriftligen via email.

Hör av er till oss när ni mottagit brevet och om ni ej fått något brev från kommunen i slutet av maj hör ni av er till oss så kontaktar vi kommunen och ser vad som hänt.

Kram

Marita och Marica

sKandservice

Marita Nyrelius

+34 687 959 372

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: