Referat fra fredagstur med Fjellgeitene 28.02.2020.


Emne: Referat fra fredagstur med Fjellgeitene 28.02.2020.

Hei og hopp alle mine kjære Fjellgeiter!

Denne siste fredagen i februar var det 12 sprekinger som stilte til start på parkeringsplassen ved Grimangabygget. Turleder hadde helt enerådig bestemt hvor turen skulle gå, så da ble det Cala Reona. 4 av de oppmøtte ville gå en noe avkortet tur og fulgte de 8 andre til et sted hvor det av sikkerhetsmessige grunner er festet tau i bergveggen over stien slik at en kan føle seg trygg. De 4 returnerte deretter til utgangspunktet.

Vi fulgte normal prosedyre med innsamling av euroer til dekning av utgifter til satelitt-telefonen, opplysning om turen, håndsoppretting for å få plass ved lunsjbordet, denne gangen på Restaurante Venezia på «Blåstripa» og plassering i et nødvendig antall biler for å ta oss frem til startpunktet for turen.

Cala Reona, som har gitt navn til denne turen, er en idyllisk badestrand litt syd for fiskerlandsbyen Cabo de Palos. Her går turen opp på et platå ca. 50 meter over Middelhavet og følger middelhavsstranden sydover til området hvor naturparken Calblanque starter. Herfra går vi over åsen mot Mar Menor (gjennom et skar kalt El Paso), langs stier dekket med blomster på begge sider, i retning mot Cabo og Cala Reona.

Været kunne ikke vært bedre for turgåing, 20+ og svak, vekslende bris. Ingen skade er meldt og som de vedlagte bildene forteller var både naturen og deltakerne i godlune også denne fredagen.

Ett bilde av samlede tropper på et punkt med utsikt ned mot Cala Reona og utover Cabo de Palos mot fyret og det blide Middelhav. Ett bilde fra rasteplassen som er en gammel kanonstilling, ett som viser utsikten fra «El Paso» over Calblanque med badestrender og saltsjøer, og endelig ett fra alle fredagers sosiale og kulinariske høydepunkt, nemlig fredagslunsjen! Denne gangen ble vi 15 gjester på Venezia, hvor den blide og effektive innehaver trakterte oss med retter fra et rikholdig spisekart.

Neste fredag er det foreslått å gå til fyret ved havna i Portman.

Tekst og bilder: Helge Ødegård (turleder).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: