Referat fra fottur med fjellgeitene fredag den 21.02.2020.


Emne: Referat fra fottur med fjellgeitene fredag den 21.02.2020.

Referat fra fottur i DNKLM’s regi fredag den 21.02.2020.

Kjære turvenner!

Ved lunsjbordet på Restaurante Marina på «blåstripa» forrige fredag ble et forslag om å gå «bytur» i Cabo de Palos vedtatt med overveldende flertall! Else Sturtzel tok regien og oversendte beskrivelse av turen med innskannet kart. Det ble uproblematisk for turleder å legge inn korttur langs samme løype som var inntegnet på kartet for langturen.

Det var hele 20 sprekinger som møtte opp på parkeringsplassen ved Grimangabygget denne fine fredagen og det klang snart livlig i turleders kremmertaske av euroer til dekning av utgifter til satellitt-telefonen. Til og med 2 som av helsemessige årsaker ikke kunne være med å gå, ga pliktoppfyllende sin skjerv til dette formålet. Vi ble likevel 18 som dro i veg til Cabo de Palos i et nødvendig antall biler. På spørsmål fra turleder om håndsopprekning for de som ville spise på samme sted som sist fredag kom ingen hånd opp! Alle som ville være med på en felles lunsj, ville innta denne på en stedlig restaurant i Cabo!

Turen gikk fra parkeringsplassen ved den lokale politistasjonen nede i havna til strandpromenaden på nordsida av halvøya som fyret ligger på. Alle deltakerne gikk her samlet ut til fyret. Videre langs strandpromenaden / veien innover mot havnen. Her ble det rastet og tilført nødvendig kjølende væske, før deltakerne på langturen fortsatte rundt havnebassenget, rundt et parkanlegg oppover i byen og tilbake til restaurant BocanaPalos hvor lunsjen var bestilt.

Legger ved noen bilder som illustrasjon: Ett fra strandpromenaden på nordsida hvor alle var samlet. Her er det utsikt mot La Manga stripa ute i havet. Ett fra platået der fyret står. Ett som viser hvordan havet har gravet ut langs kysten her og etterlater seg huler og utrasinger i strandsona. Sist, som vanlig, ett bilde fra dagens høydepunkt, nemlig fredagslunsjen! Her ble det servert god mat og tilhørende drikke i et trivelig maritimt miljø. Vi ble 11 til bords her.

Tekst og bilder: Helge Ødegård (turleder).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: