Referat fra fredagstur med Fjellgeitene 14.02.2020.


Emne: Referat fra fredagstur med Fjellgeitene 14.02.2020.

Kjære turvenner på La Manga og i verden for øvrig!

Denne fredagen, den 14.02.2020, var vi hele 20 sprekinger som stilte på parkeringsplassen ved Grimangabygget for å gå vår lengste tur. Turen kalles «Hopremasa» og er ca. 10 km lang. Ikke veldig krevende hva topografien angår, men den går i et flott turområde som inkluderer mye av naturparken «Calblanque». Etter innsamling av 1 euro pr. deltaker og orientering om tur og valgt spisested for fredagslunsjen, dro vi i et minimum antall biler til en parkeringsplass i et industriområde ovenfor Playa Honda på Mar Menor – siden.

Her ventet 2 ivrige turgåere på oss, slik at vi ble hele 22 som deltok på turen denne fine februardagen. 10 deltakere, inkludert 2 danske barnebarn, valgte å gå en kortere versjon mot middelhavsstranden og samme veien tilbake, mens resterende 12 gikk videre langs stranden rundt noen saltdammer og tilbake over åsen mot Mar Menor.

Turen gikk uten uhell av noen art, så turleders førstehjelpspakke forble uåpnet også denne dagen.

Det fulgte litt spenning med valg av spisested for denne fredagslunsjen. Turleder hadde observert en restaurant på «Blåstripa» i Tomas Maestre – havna som hadde sesongåpnet. Vi bestemte oss for å prøve denne. Det var stor oppslutning om det nye stedet og hele 24 gjester ble traktert her med smakfulle retter og tilhørende drikke. Det tok kanskje litt lengre tid for å bli servert, og litt misnøye ble observert i denne sammenheng, men selv om mørket falt på før siste kaffeskvetten var fortært var det stort sett god stemning blant deeltakerne.

Legger ved noen bilder som illustrasjon: Ett fra parkeringsplassen hvor vi var alle samlet før avgang, ett på åsen hvor en får utsikt til Middelhavet, ett fra rasteplassen på en trebenk ved middelhavsstranden og som vanlig, et bilde fra langbordet på restauranten «Marina» på Blåstripa.

Tekst og bilder: Helge Ødegård (turleder).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: