Referat fra tur med DNKLM’s fjellgeiter 06.12.2019.


Emne: Referat fra tur med DNKLM’s fjellgeiter 06.12.2019.

Hei til alle fjellgeiter og andre fotturinteresserte!

Fredag den 06.12.2019 ble vi en ganske liten tropp som stilte til start på denne ukes fredagstur. Kun 3 deltakere ble registrert for å gi seg i kast med dagens tur som gikk til fyret ved havna i Portman.

Været var perfekt for turgåing med sol og nesten vindstille. Vi kan registrere en seier for klimaet siden vi klarer oss med en bil, men skulle gjerne fylt opp flere. Vi gikk fra første parkeringsplassen på vegen ut mot havna, tilbake til starten av Romerstien og etter ca. 400m langs denne gamle steinsatte stien tar vi av på en tursti langs åsen ut mot middelhavet. En liten vri på denne turen var at vi gikk ned til havna og fulgte den gamle kystvegen tilbake mot parkeringsplassen. Dette for å se hvordan en gammel «hulebebyggelse» var blitt delvis rasert av havet som i gammel tid gikk lengre innover mot Portman. Et båtnaust utgravd i berget hadde blitt rasert av bølgene og «taket» hadde rast ned og begravd 2 båter som en nå kunne se bare baugen av nede i dypet.

Legger ved noen bilder fra turen: Ett fra første vanningspause etter å ha forsert første stigningen opp fra Romerstien, ett fra utsikten mot Portman og omkringliggende natur, ett fra rast ved Gunnlaugs plass nede ved fyret og som vanlig ett bilde fra bordet på Casablanca hvor vi ble hele 6 gjester denne dagen. 3 som av forskjellige grunner ikke kunne være med å gå ble vel mottatt ved lunsjbordet og var med å skape en god atmosfære her.

Vi ble som vanlig traktert med smakfulle retter av en rask og hyggelig kelner. Han bidro også til at undertegnede denne gangen fikk være avbildet sammen med sine glade turvenner.

Jeg takker alle som har bidratt til at 2019 går inn i historien som vellykket for gåturgruppen og ønsker alle en God Jul og Godt Nyttår. Jeg ønsker alle velkommen til flere fine turer her i vårt flotte nærområde i det nye året!

Tekst og bilder: Helge Ødegård (turleder).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: