Referat fra fredagstur med Fjellgeitene 01.11.19


Emne: Referat fra fredagstur med Fjellgeitene 01.11.19

Hei igjen til alle turvenner på La Manga og i verden for øvrig!

Jeg har igjen den glede å kunne referere fra en vellykket fottur i vårt nærområde. Denne gangen fra den lengste turen i vårt repertoar (ca. 9,5 km) i vekslende terreng uten de store utfordringene.

Hele 28 sprekinger møtte på parkeringsplassen ved Grimangabygget og etter innsamling av «startkontingent», 1 euro pr. deltaker, kort orientering om turen og opptelling av de som ville delta på fredagslunsjen på Casablanca, dro vi i et minimum antall biler til parkeringsplassen ovenfor den nedlagte fabrikken Hopremasa. Fremme på utgangspunktet for turen hadde 2 sprekinger bosatt i Cabo de Palos allerede møtt opp, slik at vi ble hele 30 startende denne flotte fredagen.

Også denne fredagen delte vi oss i en langtur og en kortere versjon for de som ønsket det. Denne kortversjonen ble ledet av Osvald Kroken og de ble 10 deltakere her.

Turen går over åsen mellom Mar Menor og Middelhavet, langs middelhavsstranden gjennom naturparken Calblanque, rundt noen saltsjøer og tilbake over åsen til utgangspunktet.

Alle kom fra strabasene uten men av noe slag og førstehjelpspakka forble uåpnet også denne turen.

Litt skuffende at kun 7 turdeltakere + 2 feller deltok på lunsjen på Casablanca. Dette har vært det sosiale høydepunktet på fredags ettermiddagen og er lagt til nærområdet hvor de fleste turdeltakerne bor. Dette for at feller og andre tilknyttet DNKLM skal kunne delta på lunsjen uten å ha deltatt på turen og at en ønsker å støtte opp om næringslivet (restaurantene) i nærområdet.

Legger ved noen bilder fra turen: Ett fra samling på parkeringsplassen ovenfor «Hopremasa» før avgang, ett fra første vanningsstopp på Calblanque området, ett fra rasteplassen hvor det er bygd en lang trebenk til dette formålet og endelig ett fra lunsjbordet på Casablanca.

På oppfordring fra turleder ble det foreslått å gå turen til fyret ved havna i Portman neste fredag. Her blir det langtur med innlagt del av «romerstien» og korttur langs den vanlige stien gjennom det gamle militære forlegningsområdet.

Invitasjon til ny tur blir lagt inn på klubbens nettside på førstkommende tirsdag.

Med hilsen og takk for en hyggelig tur

Helge Ødegård.

5 kommentarer til «Referat fra fredagstur med Fjellgeitene 01.11.19»

 1. Jeg er heldt enig at lunchen etter turene har vært dagens høydepunkt. Flere ganger har vi fått ros av turene, men med kommentar at lunchen har vært høydepunktet. Helge gjør en god jobb, men har liten hjelp. Laila og Jan arrangerer ikke kortturer lenger. Men Helge løser nok problemet. Angående lunchen har vi fått ett problem. En av deltagerne gjør alt han kan for at felleslunchen skal bli redusert.Dette fortjener ikke Helge. Det blir snakket negativdt om Casablanca. En av hans venner uttalte at maten var uspiselig der. XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX. Alle kan selvfølgelig spise der de vil, men aktiv kampanje mot at de skal spise på Casablanch bør det bli slutt på. Det er viktig at vi kan samles flest mulig for om mulig å diskutere neste tur. Håper at det blir slutt på motarbeidelsen av Helge. Jeg vet hvordan jobben er etter flere års samarbeide med han. Støtt opp Helge og la han gjøre jobben sin. Lykke til Helge

 2. Flott referat med fine bilder. Veldig artig å se gamle kjente ansikter, (og noen nye har en vel ikke ondt av). Får riktig hjemlengsel etter La Manga. Men det er en lett smerte for en plaget gammel kaill som har det bra her hjemme også..

  At det svinger litt med antallet som spiser med dere på hjemmeplanet, må man regne med, men det spiller vel liten rolle

  for turaktiviteten. Foreløpig er det vel ingen som spiser mot dere.

  Ser frem til neste referat allerede.

  Hilsen Jan P.

 3. Kan ikke la vær og kommentere dette;
  Leser det Drilen skriver og leser det som Åge (reserveformann for DNKLM)skreiv på Facebook siden om bespisning så mener jo Åge og at det bør spises andre steder.
  Som jeg har forstått så har det vært litt klage på maten på Casablanca og et par fikk redusert retningen sin på grunn av misnøye med maten.
  Det kan skje alle plasser at maten av og til ikke er topp.
  Men den ordbruken om Knut synes jeg var direkte ufin.
  Mvh
  Aslaug Auestad

 4. Jeg støtter ikke ordbruken, men kan ikke se at noen er nevnt med navn. Det er riktig at et par fikk lammekoteletter som ikke var stekt tilstrekkelig. Dette ble forsøkt rettet opp bl.a. ved at de ikke betalte for hovedretten.
  Det er ikke enkelt å unngå ethvert problem når restauranten var fullsatt med gjester og ny kokk og nye servitører skulle innkjøres.
  Jeg støtter fremdeles bruk av Casablanca. De har god plass, er effektive med serveringen, maten er god og beliggenheten er perfekt for DNKLM,s formål.
  Med hilsen Helge Ødegård (turleder).

 5. Prøver igjen!
  Ingen er nevnt ved navn av Ingolf? Det krever litt forberedelser for å arrangere felles lunsj hvis en ikke skal bare spise ala carte. Det tror jeg alle forstår. Det er nå få restauranter som er åpne i havna og de mindre stedene har som regel bare en servitør. Beklager hvis jeg skuffer, men det blir nok Casablanca fremover til begynnelsen på desember.
  Mvh
  Helge Ødegård (turleder)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: