Referat fra tur med fjellgeitene 18.10.2019.


Emne: Referat fra tur med fjellgeitene 18.10.2019.

Referat fra fredagsturen med fjellgeitene 18.10. 2019.

Det var godt oppmøte på parkeringsplassen ved Grimangabygget denne fine fredagen. Hele 31 sprekinger stilte til start for å gi seg i kast med en av de tøffeste turene på vårt repertoar, nemlig «Cabezaen rundt». Turen går fra vannpostene ovenfor Los Belones og er på ca. 8,5 km i variert terreng. Blant utfordringene er en lang stigning fra middelhavsstranden opp på åsryggen vest for Cabeza Fuente. Det ble også arrangert en kortere tur for de som ikke følte dagsformen var helt på topp. Denne turen startet sammen med langturen men de 10 som valgte kortversjonen fikk snu etter en rast på benkene ved turistinformasjonen på Cobaticas og gikk da tilbake til utgangspunktet.

Med temperatur på mellom 25 og 30 grader var det påkrevet med væskeinntak og flere selvvalgte raster opp fra Middelhavet hvor sola stekte inn mot fjellsiden. Det er ikke rapportert skade av noen art blant deltakerne og førstehjelpspakken forble uåpnet!

Det ble samlet inn en «startkontingent» på 1 euro pr. deltaker til dekning av utgifter til satellitt-telefonen som er innkjøpt for å dekke eventuelle nødmeldinger fra områder uten dekning på mobilnettet. Dette vil vi fortsette med i fremtiden.

Legger ved noen bilder som illustrasjon til det ovenstående:

Ett bilde fra rasten før oppstigningen fra middelhavsstranden, ett som viser den flotte naturen mot Middelhavet, ett av selve fjelltoppen Cabeza Fuente og som vanlig ett fra langbordet på restauranten Casablanca på «blåstripa» hvor vi ble hele 26 til bords med feller og andre som ikke hadde anledning til å delta på turen. Noen var så uheldig å få lammekoteletter som ikke var godt nok stekt. Det kan skje med den beste kokk, men vi får ha i minnet at den faste kokken her døde brått for ca. 3 uker siden og at innehaver selv måtte stå over grytene i varmen.

Med takk for nok en hyggelig tur

Tekst og bilder: Helge Ødegård.

En kommentar til «Referat fra tur med fjellgeitene 18.10.2019.»

  1. Nå sies det av flere kokker at lammekoteletter ikke bør være gjennomstekt men rosa i midten. Kanskje hun har stekt dem korrekt?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: