Referat fra tur med fjellgeitene 08.02.19


Emne: Referat fra tur med fjellgeitene 08.02.19

Referat fra tur i DNKLM’s regi 08.02.2019.

Kjære turvenner! Her kommer et lite sammendrag fra nok en fin tur med fjellgeitene på La Manga.

Fredag den 08.02.2019 var vi 13 som møtte opp på parkeringsplassen ved Grimangabygget for å gå den den kanskje mest krevende av turene på vårt repertoar, nemlig rundt «Cabeza Fuente» fra vannpostene ovenfor Los Belones. Ved vannpostene ventet 2 ivrige turgåere bosatt i Cabo de Palos, på oss slik at vi ble hele 15 totalt.

10 valgte hele denne turen, 4 valgte en noe kortere trase som «kort-tur» etter egen vurdering av dagsformen mens 1 deltaker valgte å gå for seg selv til toppen av «Cabeza Fuente» (på egen risiko).

Vi dro fra parkeringsplassen ved Grimangabygget i 4 biler til parkeringsplassen ved vannpostene som er utgangspunkt for denne turen.

Været var helt perfekt for denne turen med sol fra nesten klar himmel og en liten svalende bris.

Den nyinnkjøpte satellitt-telefonen som denne dagen var ute på sin første tur ble testet på middelhavssiden av fjellene hvor det ikke er dekning for mobiltelefon. Testen viste full styrke på signalene og er et godt bidrag til vår sikkerhet i slike områder.

Legger ved noen bilder fra «langturen» og fra lunsjbordet på restauranten Pizzeria Di Mare. Ett bilde er fra en idyllisk liten bebyggelse (La Jordana) langs stien hvor et mandeltre i blomst fanget deltakernes oppmerksomhet. Ett bilde er fra rasteplass på middelhavssiden hvor drikke og påfyll av energiholdig frukt ble inntatt før oppstigningen til turens høyeste punkt. Her ruver Cabezaen i all sin prakt som bakgrunn. Neste bilde er fra turens høyeste punkt hvor en har fin utsikt over middelhavsstranden.

Alle kom fra turen uten skader av noen art og turleders førstehjelpspakke forble uåpnet. Sist, men ikke minst, et bilde fra det rikholdige bordet på Di Mare hvor den største overraskelsen nok var størrelse på kyllingen som gikk litt over behovet for et lunsjmåltid. Noen bad da også om «doggybag».

Takk for hyggelig selskap på denne turen og velkommen til neste tur. Her ble det foreslått å gå den turen vi kaller «Cala Reona». En fin tur hvor det meste foregår langs klippene på middelhavsstranden.

Tekst og bilder: Helge Ødegård.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: