Referat fra fredagstur 25.01.19


Emne: Referat fra fredagstur 25.01.19

Kjære turvenner og andre følgere!

Denne fredagen, den 25.01.2019, gikk fredagsturen med «fjellgeitene» til vindmøllene på åsen ovenfor La Union. Hele 14 glade turgåere var møtt opp på parkeringsplassen ved Grimangabygget, og etter en kort orientering om turen og spisested for fredagslunsjen, gikk turen til en parkeringsplass ovenfor La Union som er utgangspunkt for denne turen. Her var 2 av våre gode svenske turvenner allerede møtt opp slik at vi ble hele 16 deltakere denne fredagen hvor også værgudene var i godlag med strålende sol og en svalende vind.

Denne turen kan alle være med på da en går samme vei opp til vindmøllene og tilbake til bilene. Enhver kan tilpasse anstrengelsene etter egen vurdering av dagsformen. Turen går gjennom gruveanleggene ovenfor La Union som nå er restaurert for å vise hva folket her levde av i tidligere tider. Anlegget kalles nå for «Parque Minero».

Legger ved noen bilder som illustrasjon: Ett hvor vi var samlet på første avsatsen med et kapell som viser den sterke katolske tilhørigheten blant gruvearbeiderne. Ett fra rasteplass oppe ved vindmøllene med inntak av medbrakt drikke og diverse frukt som energitilskudd. Ett utsiktsbilde fra stien opp mot vindmøllene over «Parque Minero» og gruvebyen La Union og endelig ett fra dagens sosiale høydepunkt, nemlig fredagslunsjen. Denne gangen, som for årets 2 forgående turer, var Pizzeria Di Mare i båthavna Tomas Maestre valgt som spisested. Her ble vi 18 til bords medregnet 3 feller som ikke var med på turen, men som er særdeles velkomne til å spise sammen med oss.

Tekst og bilder: Helge Ødegård.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: