Referat fra fredagstur 30.03.2018.


OEmne: Referat fra fredagstur 30.03.2018.

Kjære turvenner!

Det var lagt opp til langtur denne fredagen og hva kunne passet bedre på en langfredag. Turen, som vi kaller «Hopremasa», refererer til en nedlagt fabrikk som vi parkerer i nærheten av og har som utgangspunkt. Den er på ca.9 km og går i forholdsvis lett terreng over til middelhavsstranden og rundt saltdammene i naturparken Calblanque og tilbake til utgangspunktet.

Det var 11 glade turgåere som stilte til start på parkeringsplassen ved Grimanga – bygget. Etter å ha fått 11 hender i været på spørsmål om de ønsket å spise lunsj på Casa Blanca på «Blåstripa» dro vi i veg i et minimum antall biler til parkeringsplassen ovenfor Hopremasa. Her ventet en til turgåer på oss slik at vi ble 12 til sammen. 5 valgte en kortere tur langs mye av den samme traseen, mens resterende 7 gikk hele langturen.

Nå er det full vår langs stiene vi går og det lyser i gul mimosa, rosmarin, timian, gyvel og en mengde andre blomster i fine farger. Her finnes også vill gresskar. De er små som tennisballer og lyser gult på sine krypstengler på bakken.

Turen gikk uten de store problemene og ingen skade ble rapportert.

Legger ved noen bilder som vanlig som illustrasjon til det ovenstående: Ett fra utgangspunktet hvor vi var alle samlet og som har blomstrende mimosa og bølgende åser som bakgrunn. Ett fra middelhavsstranden med bølger som bryter mot land, noen flere påsketurister, både tobente og firbente. Ett fra rasten på en langbenk langs stien ved søndre enden av saltdammene og som vanlig ett fra det sosiale og kulinariske høgdepunkt som fredagslunsjene alltid er.

Tekst og bilder: Helge Ødegård

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: