Referat fra fredagstur 02.03. 2018.


Emne: Referat fra fredagstur 02.03. 2018.

Kjære turvenner!

Denne noe forblåste fredagen var vi bare 7 som fant forholdene bra nok for en frisk tur i vårt nærmiljø ( dette inkluderer turstiene i Portman, la Union, Cabo de Palos med mer). Den planlagte turen rundt Cabeza Fuente måtte avlyses p.g.a. vindstyrken samt faren for regn og derav glatt underlag. Vår ofte brukte alternative tur, nemlig til fyret ved Portman, ble også denne fredagen redningen.

Vi kjørte i 2 biler til parkeringsplassen litt forbi vegen opp til den gamle ekserserplassen på veien ut mot havna i Portman og tok den godt oppmerkede turstien gjennom skogen ut til fyret ved havna. Her går vi gjennom tett furuskog som skjermer godt for vinden og stopper for inntak av væske og fotografering på dertil egnede utsiktsplasser.

Det regnet som var meldt holdt seg på avstand helt til vi var på veg fra havna tilbake til bilene. Da ble værprofetenes spådom matrealisert ved noen få regndråper. Ingen ble våt og hadde vel mer bruk for vindtette klær enn for vanntette sådanne.

Det er vanskelig å ikke falle for fristelsen og legge fredagslunsjen til restauranten Garnacha i Los Belones når vi likevel skal kjøre forbi her på hjemveien. Vi ble heller ikke denne gangen skuffet, men ble traktert med smakfulle retter, god drikke av en rask og hyggelig betjening.

Legger ved noen bilder som illustrasjon til det overstående: Ett fra et «veikryss» et stykke oppe i lia fra parkeringsplassen hvor vi var alle samlet. Ett fra utsiktstårnet for «Bateria de la Chapa» som er flott restaurert og hvor en har god oversikt over innseilinga til havna i Portman og over de nære havområdene (Middelhavet). Ett fra rasteplassen på «Gunnlaugs plass», også en del av «Bateria de la Chapa» hvor vi fant ly nok til inntak av forfriskninger og en liten hvil. Som vanlig legges ved et bilde fra fredagslunsjen på Garnacha hvor vi var 7 til bords.

Tekst og bilder: Helge Ødegård

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: