Referat fra fredagstur 09.02. 2018.


Emne: Referat fra fredagstur 09.02. 2018.

Referat fra fredagsturen 09.02.2018.

Hei igjen til alle turgåere / fjellgeiter!

Trass litt kald vind fra nordvest, det er fra det spanske innlandet, der det har vært skikkelig vinter de siste dagene med snø og kulde, var vi hele 16 som stilte på parkeringsplassen ved Grimangabygget for å gi oss i kast med gågruppens lengste tur, nemlig den som er kalt «Hopremasa». Den er på litt over 9 km men er ikke særlig krevende hva topografien angår. Den går fra en parkeringsplass innenfor Playa Honda ovenfor en nedlagt malingsfabrikk som heter «Hopremasa», over åskammen til området der naturparken «Calblanque» er anlagt, rundt saltdammene langs middelhavsstranden og tilbake til utgangspunktet. Det var lagt opp til at de som ønsket det kunne gå en noe kortere tur og 5 deltakere valgte denne løsningen.

De 11 som gikk den lengste traseen fikk et lite tillegg på grunn av oversvømmelse på en del av stien langs saltdammene på returen. Dette på grunn av det kraftige regnværet vi hadde tidlig denne uken. En kvinnelig stifinner fra Buvika ledet an i søket etter en tørr og farbar sti rundt det oversvømte området.

Legger ved noen bilder som dokumentasjon for det ovenstående: Ett bilde hvor samtlige var samlet på høyden hvor en får Middelhavet i sikte, ett landskapsbilde fra middelhavskysten sydvestover, ett fra en trebenk som har vært vår rasteplass på alle turene i dette området og hvor vi fikk i oss nok tilskudd av væske og annen næring for hjemveien. Til avslutning et bilde fra fredagslunsjen som også denne gangen ble servert på restauranten Pizzeria Di Mare i havneområdet Tomas Maestre. Her ble vi 16 til bords som unisont uttrykte tilfredshet med det utsøkte lunsjmåltidet og som var enig med fjellgeitenes leder om hvor neste tur skulle gå, nemlig til vindmøllene på åsen overfor La Union.

Tekst og bilder: Helge Ødegård.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: