Referat fra fredagstur 15.12. 2017.


Referat fra fredagstur 15.12.17

Kjære turvenner!

I går, fredag, var vi vel ikke så mange turgåere som vi hadde ønsket, men de som møtte var til gjengjeld både glade og spreke. Ved lunsjbordet etter turen ble det uttrykt at det var den artigste turen de hadde vært med på. «Jo flere vi er sammen» osv. gjelder ikke bestandig!

Vi var 6 som stilte til start på parkeringsplassen ved Grimangabygget for å gå den fine turen til fyret ved Portman. Været var, som så ofte denne høsten, varmt i solskinnet og bare en svak bris. Med andre ord: Flott turvær.

Av diverse grunner ble vi nødt til å bruke 3 biler over til parkeringsplassen nedenfor veien ut mot fyret. Derfra falt det naturlig å gå den nye veien opp gjennom den gamle militærforlegningen og inn på den vanlige turstien litt lengre oppe i lia.

Turen gikk i fint tempo med vanningspauser og stopp for fotografering som vanlig. Det uvanlige, og det må vi være glade for er uvanlig, var at vi fikk bruk for 1.hjelps pakningen. En av «guttene» befølte tre-rekkverket mot stupet ved middelhavsstranden med flat hånd med det resultat at en stor flis boret seg inn i håndflaten. På steinbenken på Gunnlaugs plass ble det opprettet skadested og skadestedsleder (undertegnede) fant omsider egnet verktøy i 1.hjelps pakningen for fjerning av trevirke fra det menneskelige legemet. Nemlig en sikkerhetsnål. En frivillig, som også var en nær bekjent av pasienten, fikk fjernet flisen uten videre problemer. Skadestedsleder fant også en serviett med desinfiserende væske som ble påført såret.

Vi kunne da innta forfriskninger på stedet og fortsette turen etter programmet. Fredagslunsjen var sikret med en telefon til restauranten Garnacha i Los Belones. Her fikk vi servert salat, forrett, hovedrett, dessert og kaffe til en behagelig pris og av effektive og hyggelige servitører.

Legger ved noen bilder som illustrasjon: Ett fra første utsiktsplassen hvor vi var alle samlet, ett landskapsbilde med litt av havna ved Portman og utsikt sydvest langs middelhavsstranden, ett fra rasten på Gunnlaugs plass og endelig, ett fra lunsjbordet, denne gangen på Garnacha.

Tekst og bilder: Helge ødegård.

En kommentar til «Referat fra fredagstur 15.12. 2017.»

  1. FREDAGSTURENE
    Hei, alle som ikke har lest DNKLM’s hjemmeside.

    Nå rekker det. Det jules på jorden men dette fornøyelige referatet fra Helge må dere bare rekke å lese først: ME TOO – kampanjen har lokket frem titusener av beretninger om tafsing, også kjent som beføling. Her hjemme var skuespillerne først ute tett fulgt av sykesøstrene, pressefolk, politikere kommunalt ansatte, skolefolk – You name it. Av alle ofrene er hittil bare en av tusen en mann. Det betyr i alle fall at mørketallene må være enorme blant det sterke, barske men blyge kjønn. Ennå ser vi bare toppen av isfjellet, sies det. Blant annet har ikke dyrene uttalt seg, men de fleste har jo en eller flere menneskevenner som vil tale deres sak(er) når/hvis de blir ferdige med å snakke om egne opplevelser. På høydene mot Middelhavet har nå også ting reist seg i protest mot misbruk. I Helge Ødegårds referat fra nest siste fredag i advent leser vi at et rekkverk følte seg befølt av en i rekken av forbipasserende. Det var overraskende for rekkverket, som følte seg fornærmet og spontant reagerte med ‘alle pigger ut’ for å penetrere befølerens (venstre) hånd. Nå har jo et rekkverk sjelden venner og må derfor ofte ta saken i sin egen hånd. Men å påføre andre slik hånd-verk er både dårlig og utilbørlig håndverk. Hvordan den penetrerte, som også er ‘annen-fornærmede’, føler seg, vet vi ikke, men vi ønsker han god bedring og en gledelig jul.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: