NYE SKANSER FOR FJELLGEITENE


Fjellgeitene erobrer nye skanser.

Plutselig var det en ny fredag over oss. Vi kjente et kraftig sug i magen etter en god gammeldags fjelltur i godt selskap. Dermed fattet den store Bukken Bruse et hastevedtak om en ekstra sørtrøndersk vri. Hans eminente grå skygge fikk lov å designe utflukten tilpasset bekvem feriemodus men ellers helt i tråd med gode Lamanganitters tradisjoner.

Turen gikk derfor langs den nye traseen der ‘byen møter fjorden’. Antall deltakere var med hensikt begrenset og turen fant sted i stillhet for ikke å skape kaos i Trondheims gater. Antall høydemeter ligger mellom 2 og 10 moh, men vi tok det igjen på lengden. Begge to møttes på Moholt i god tid før kl. 11. Der hadde vi opprop, tildeling av plasser i bil og diskusjon om spisested.

Undertegnede hadde allerede forhåndsinnstilt matstedet ‘Lille Skansen’ som favoritt og eneste alternativ. For utenbys Fjellgeiter og våre fans kan det være interessant med en liten presentasjon: De svenske driverne satser, som de selv sier, på God mat – i en uformell setting. Maten skal skal smake godt uten alt for mye fjas, man har fokus på rene smaker og synes prisen skal gjenspeile maten. Det er ikke spiseplikt. Du kan gjerne sette deg ned og bare nyte noe å drikke. Vi har kaffe, te, smakfulle alkoholfrie drikker og et godt utvalg av vin og øl. Fotturen startet ved spisestedet og gikk i raskt tempo frem til Piren hvor nordgående hurtigrute Finnmarken hadde ‘klappet til kai’ som det heter.

Ingolf ‘med følge’ på Pir 1 etter halvgått løp

Den var nå i ferd med å suge inn restene av sine sightseeings-øre turister for å fortsette sin ferd mot Arktis og et nytt formidabelt overskudd for heldige eiere. Tilbake sto to applauderende Fjellgeiter og klappet for en perfekt gjennomført sorti.

Returen fulgte samme trase tilbake mot Lille Skansen hvor vi, etter lange forhandlinger med vennlige servitører, landet på det aller billigste alternativet: Vaffel med syltetøy og cafe con leche eller ‘americano’ for ca 8 € per hode. Vi kunne også mesket oss med et smørbrød med leverpostei for 16 €, Bacalao 20 €, Caña med øl 10 €, eller en flaske hvitvin for 65 €. Men noe skal man jo ha å se frem til når vi igjen henlegger måltidene til Sol y Sombra, Garnacha eler Casa Blanca. I en evaluerende oppsummering av opplevelsen konkluderte ‘store Sjef’ med at en kanskje burde gjenta suksessen med lokale fredags – turer i og omkring Trønderhovedstaden. Og da sammen med alle Fjellgeitene som sommerferierer i gamle Norge. Tekst og foto ved tur-ansvarlig Jan P.

2 kommentarer til «NYE SKANSER FOR FJELLGEITENE»

  1. Hei, dere kunne jo i det minste, lagt det inn på Facebook, eller sendt en e-mail. Men dere er for lengst tilgitt !
    Harald

  2. Hyggelig lesning. Fjellgeiter er fjellgeiter selv om de er importert .

    Sendt fra min iPhone

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: