OPPSUMMERING AV FJELLTUREN 05.05.2017 OG INVITASJON TIL NESTE TUR


OPPSUMMERING AV FJELLTUREN 05.05.2017 OG INVITASJON TIL NESTE TUR
Værutsiktene for denne fredagen var bedre enn forrige fredag.
Etter hvert samlet det seg 9 personer på vår vanlige oppmøteplass, og alle var motivert for å være med på den planlagte turen til Hopremasa. Hopremasa er vel egentlig området vi parkerer i mens målet for vår tur er naturreservatet Calblanque og det er behørig beskrevet i nest siste nr. Av SI avisa for de som vil vite mere om det. Som forrige fredag var det avvik mellom meldt vær og det været vi så ut til å få. Havtåka så ut til å feste grepet så vi regnet ikke med å bli plaget av sola. Faktisk så var det nær perfekt turvær med vel 20 grader og passelig med vind.

Før vi kjørte med 3 biler ble vi enige i at Marios var et ønsket valg for lunsjen fordi vi da ville få tilslutning av 2 personer til fra nærområdet.
Vel parkert på parkeringsplassen i Hopremasa la vi trøstig i vei.
Etter hvert ble det klart at vi burde hatt mulighet for en noe kortere tur men vi valgte å se dette litt an. Som regel møter vi andre turgåere og denne turen var intet unntak.
Først møtte vi en stor skoleklasse som tydeligvis var på «ekskursjon» Området har blant annet en historie å fortelle om tidligere saltutvinning fra havet.

I løpet av vinteren har imidlertid stormen tatt de 2 vindmøllene nede ved sjøen så da har de ikke lengre mulighet til å pumpe vann opp i bassengene
Det er også en fantastisk fauna av blomster, busker, urter etc. Som vistnok er ganske sjeldne – en del av dem i hvert fall.
Etter å ha passert saltbassengene kom vi til et veiskille og da kunne vi velge en litt kortere løype en vi vanligvis bruker.
Dermed kunne vi være solidarisk med de som ønsket en litt kortere tur.
Vi traff også andre turster som gjerne ville vite hvor de skulle gå,og andre igjen som hjalp oss å ta bilder så alle kunne være med.
Turen tok ca. 2 timer, og var da ca 2 km kortere enn den vanlige turen Ved lunsjbordet på Marios var vi 11 personer.

Maten hadde vi bestilt delvis på forhånd så den kom raskt på bordet. Også denne gangen var vi svært fornøyd med maten, og servicen og etter drøye 2 timer var vi gode og mette og det var på tide å ta helg….

INVITASJON TIL NESTE TUR 12 MAI 2017:

Turforslag til neste tur fredag 12 mai er Cala Reona og oppmøte er som alltid 10:45 på den vanlige parkeringsplassen ved Grimangabygget
Imidlertid tar vi som vanlig værforbehold, men langtidsvarslet lover godt for dagene framover, så jeg ønsker alle som vil være med velkommen. Spisested bestemmer vi der og da!

mvh
Knut Daae Hanssen

En kommentar til «OPPSUMMERING AV FJELLTUREN 05.05.2017 OG INVITASJON TIL NESTE TUR»

  1. Vi gleder oss til tur med dere igjen🌺😃 vi kommer til Cabo de Palos 14 mai. Det hadde vært fint og høre om det vis det blir noe 17 mai tog og felles tilstelninger 🌴🌞klem fra Carl og Turid🌻😃

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: