Referat fra fjellgeitene Fredag den 27.01.2017


Hei og Godt Nytt Turår 2017 til alle våre turvenner i DNKLM!

Fredag den 27.01.2017 møttes 13 spreke fjellgeiter på parkeringsplassen ved Grimangabygget. Turen denne fredagen gikk fra en parkeringsplass ved Hopremasa-fabrikken, over til Middelhavsstranden, rundt saltdammene i Calblanque – parken og tilbake til utgangspunktet «Hopremasa».

2 turgåere fra Tomas Maestre-området og 2 fra Cabo de Palos sluttet seg til fellesstarten ved Hopremasa slik at det ble totalt 17 sprekinger som la ut i «vinterværet». En kald vind fra Middelhavet og trusselen fra meterologen om noen regndråper ble bare registrert som ekstra utfordringer og krav til litt ekstra påkledning.

Turen er ca. 11 km og tar 2,5 timer med innlagte pauser. En ekstra utfordring denne fredagen var et veistykke langs saltdammene på tilbaketuren som var delvis oversvømt av regnvann fra den siste tidens overhendige nedbørsmengder. Ingen gikk i vannet denne gangen og alle kom velberget tilbake til bilene.

De fleste, 13 i tallet, valgte å innta felleslunsjen på restauranten Garnacha i Los Belones. Her ble det som vanlig servert spanske retter av utsøkt kvalitet av et effektivt og vennlig personale.

Legger ved noen bilder for å illustrere ovenstående: Ett fra turen langs saltdammene, ett med utsikt over saltdammene som for anledningen var pyntet med en rekke flamingoer, ett fra rasteplassen med et frådende middelhav som bakteppe og endelig ett fra felleslunsjen på Garnacha.

Tekst og bilder: Helge Ødegård.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s