De artige vaner du ikke kan la være i å plukke opp hvis du bor i Spania


Det artige vaner du ikke kan hjelpe plukke opp bor i Spania

Har du kysset fremmede på første møtet? Foto: Jen / Flickr

Kysse mennesker – og med fremmede


Foto: Simon Blackley / Flickr

Kyssing som en form for hilsen er en fremmed og ofte forferdelige konsept for normen, som ville mye heller et fast håndtrykk, eller enda bedre, et hode nikk. Etter å ha bodd i Spania, men vil du bli vant til å hilse totalt fremmede i en mye mer intim måte enn du noen gang kunne forestilt deg.

Swooning over tilfeldige barn

Bo i Spania over lengre tid, og før du vet ordet av det, vil du være swooning over tilfeldige babyer i kafeer, restauranter og på gaten. I Spania er barn behandlet som kongelige, og det er ikke uvanlig å se totalt fremmede stoppe på gaten til oppstyr over babyer, klemming kinnene og kvalte dem med kyss. Det kan være en god idé å tone det ned når du går hjem selv, eller du kan få noen morsomme stirr.

spise sent


Foto: Swaminathan / Flickr

Ok, alle vet dette, men det er sant. Etter å ha bodd i Spania, de spiser ganger i Storbritannia, USA og praktisk talt alle andre steder på planeten synes altfor tidlig. Spanjolene vanligvis spiser lunsj mellom to og fire og skal ikke engang tenke på middag til rundt 21:00. Så kommer hjem til din mors 18:00 middag kan være litt vanskelig hvis du er vant til den spanske stilen.

Swearing


Arkivfoto: Shutterstock

Glem banne som en trooper, den virkelige uttrykket skal banne som en spanjol. Alle i Spania, fra søte små barn til skrøpelige gamle damer, paprika deres hverdagslige samtaler med nok skjellsord å gjøre en sjømann rødme. Så pass opp, jo lenger du bor i Spania, jo mer normal du tror det er å slippe uhøflige ord i dagligtale.

knapt tipping


Foto: Francisco Gonzalez / Flickr

Spanjolene knapt spissen, ikke fordi de er slem, men fordi det er ingen reell tipping kultur her. De kan la noen små mynter, men oftere enn ikke.

Behandling av alle andre på bursdagen din


Foto: Katt / Flickr

Mens spanjolene ikke kan velte, de er spesielt raus når feire sine bursdager, men i motsetning til i andre land der du kan forvente dine venner til å kjøpe deg drinker hele natten, her er det jobben av bursdagen gutt eller jente til å behandle alle sine venner. Så, den dagen du tar din egen kake i arbeid og behandle dine venner til din egen bursdag drikke, vet du Dere har gått innfødt.

Avbryte hvis det regner


Foto: Fernando García / Flickr

Nordeuropeere er vant til å leve mesteparten av sitt liv under en dis av lett duskregn, men det regner så sjelden i de fleste deler av Spania, er litt av nedbør mer enn nok en grunn for spanjolene å avbryte sine planer om å forlate huset .

Å være direkte


Foto: a2gemma / Flickr

Spanjolene har en egen evne til å fortelle det som det er, og de er absolutt ikke de å hakke deres ord. Å bli fortalt at du har lagt på deg eller ser litt ujevn er alle pari for kurset når du arbeider og bor sammen med spanjolene. Bare vær forsiktig med å ta nye direkte holdning hjem med deg, eller du kan fremmedgjøre noen langvarige venner når du forteller dem hvor mye de har alderen.

Etter sesong regler


Foto: Rodin / Flickr

Spanjolene er stikler for å følge strenge sesong regler. Til tross for at det fortsatt er varmt i store deler av landet i september, og selv godt inn i oktober, alle utendørs svømmebasseng lukke sine dører på slutten av sommeren. Vinter reglene gjelder også: selv om i begynnelsen av desember er ganske skrullete, vil spanjolene sørge for at de er pakket opp, og spanske mødre bære sine store pelskåper til den offisielle slutten av vinteren i slutten av mars.

Å spise stående opp


Foto: Cristina Valencia / Flickr

Mens begrepet spise på pulten din er fremmed for de fleste spanjoler, som liker å nyte en skikkelig sitte ned lunsj, de elsker å spise tapas står opp og, hvis mulig, klingre som sardiner i en liten bar. Du kan fortelle de gode tapasbarer etter hvordan pakket de er, kondens på vinduene og folk spilling ut av døren på gatene. Etter å ha bodd i Spania vil du ha skjerpet albuene nok til å presse gjennom folkemengdene til bar samt eventuelle spanjolen.

Ref : thelocal.es

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s