FJELLTUREN FRA CALA REONA 7.10.16


2016-10-07 Løst og fast om fotturen fra CALA REONA.

Fredag samlet seg et par snes turgjengere – på spansk: ‘senderistas’ for den litt krevende men pittoreske og eksotiske runden fra Cala Reona til Utsiktspunktet Mirador Punto Negra hvor vi alltid raster og tar bilder. Denne gang var det Else Marie Vestre’s mann og ivrige fotograf som slo til og tok en rekke bilder som vi vil videresende til deltakerne så snart de tikker inn på mail. Turen videre var beregnet å bli en, etter årstiden, heller varm opplevelse. Et titall av gjengen gikk derfor den samme noe kortere og luftigere vegen tilbake. Referenten snek seg (etter legens ordre) både til og fra med bil. Begge alternativer anbefales om en ønsker en rask tur før frokost. Men gå aldri alene!

Etter turen ventet både kulinarisk og sosialt, en herlig opplevelse for de 37 god-låtne fjellgeiter (med fans) som hadde fulgt Store sjef’s oppfordring om igjen å spise på Casablanca: Både forretten, kjøttet og fruktsalaten var godt sukret og etterlot oss med en følelse av å ha gasset oss med tre desserter. Våre etterkommere, som elsker å kalle oss dessert-generasjonen, ville ha fått sitt feilaktige inntrykk av foreldregenerasjonen mer enn bekreftet.

Skjønt, spare-ribs-sausen var nok etter manges mening en kraftig sukkerbombe som minte mer om sylte-tøy enn gris. Hvis kokken vil etterkomme mitt beskjedent antydede tip om å halvere sukkermengden vil sikkert Spare-ribs kunne bli en ny magnet på Casablancas gode spisekart.

Ikke uventet ble det fremført en verbal Hyllest til Ingolf spesielt og til DNKLM på generelt grunnlag fordi de har oppnevnt så solide og strukturerte ‘oppmenn’ eller gruppeledere.

Gjennom sin talsmann erklærte ‘store sjef ‘ seg helt enig i rosen og utbrakte samtidig en skål for den enestående gjengen som fulgte klubbens turopplegg.

Invitasjonen til turen var også en oppfordring til å bruke flere spisesteder. Et hint som åtte vandrere gladelig fulgte, men bare seks rakk å gjennomføre. Med den nylig annonserte utdelingen av Nobel’s fredspris som bakteppe, hadde man nok håpet på større entusiasme for Kina-restauranten Festivo som er et av de få steder i verden hvor kineserne virkelig godtar nordmenn hemnings- og betingelses – løst.

P.S.

Det forlyder at neste fredags-tur går fra vannposten ved Los Belones og rundt Cabeza’n men det vil komme nærmere orientering fra ‘høyeste hold’ og innen da har vi kanskje fått bildene fra denne turen fra fotografen, som allerede skal være på hjemtur i dag, med kamera gode minner i sekken….

Men i mellomtiden kan vi jo alle fornøye oss med Boccia både mandag og torsdag, Darts på mandag kveld. Og glem ikke Quizen på onsdag hvor dere kan støte på spørsmål om hvor mange personer det går på ett snes. (Fasiten sier 20)

Jan Henrik Parow

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s