Referat fra fjellgeitene.


Fjorten Fellgeiter vandret, omgitt av en aldrende, men åndelig høyst vital ‘Border Collie’, sesongens siste tur på Klubbens ansvar. Veien gikk som annonsert fra Cabo de Palos og denne gang til en forandring i motsatt retning. De som tok tiden hevder at det ikke tok mer enn ni kvarter. Men det var herlige 135 minutter i beste ‘lettskyet pent’ tur-vær.

Den bratte stigningen opp mot rutens høyeste punkt som vanligvis er starten på turen, ble nå en sterkt fallende avslutning. Man hadde kanskje fryktet at det ville ende med en massestyrt. 28 aldrende lår er besværlige å styre og alle fungerte naturligvis ikke helt etter oppskriften. Men alle kom hel-skinnet gjennom løypa. Lunsjen på Sol y Sombra ble mer som en festlig middag hvor forrettene, ikke overraskende ‘stjal showet’. Alle tur-deltakerne (unntatt ‘bikkja i bakken’) samt fem representanter for ‘fansen’ deltok på evenementet som etter hvert utviklet seg i retning av en idretts-bankett på sitt aller beste.

Foto: Knut Daae Hanssen

Fire av de fem representanter for ‘fansen’

Flere av de hjemmeværende Fjellgeitene – Grethe Berge Andersen, Harald Naustan og Ingolf Drilen, hadde fra gamlelandet sendt oss sine varme hilsener og beste ønsker for turen. De høstet ved gjentatte opplesninger behørig applaus, på grensen til trampeklapp. Tre av deltakerne hadde også, på oppfordring, lojalt forhåndsanmeldt sin deltakelse og sine menyvalg.

Det ble, i likhet med forrige tur, fotografert hyppig, men uorganisert. Etter som vi fra forrige tur ikke fikk noen bilder på mail blir vi rimelig overrasket om det skulle komme noen blinkskudd fra denne turen. Men alle som leser dette vil kunne se for seg den spektakulære naturen, det store havet, den blå himmelen, den samme solen som hjemme og mye mer. So why bother, brother?

DNKLM har avsluttet sin sesong, men Fredagsturene er kommet for å bli, og snart går de virkelig slik vi alltid har håpet: Helt av seg selv, etter gammelt mønster’ så lenge det fins folk her nede som har lyst og evne til å gå, brukerstyrt og forhåpentlig vis med stadig nye innslag av små forbedringer. Det er opp til brukerne. Potensialet er stort så lenge noen griper mulighetene. Allerede neste fredag får vi ‘se hva som skjer’….

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s