Referat fra fjellgeitene, 25.03.16


Fjellgeitenes laaangfredagstur….

Denne herlige fredagen var vi 17 spreke påsketurister som stilte til start på parkeringsplassen ved Grimangabygget. Dette kan synes lite i forhold til den utrolige folkemengden som har funnet veien til dette unike ferieparadiset mellom to hav, men det er ikke alltid kvantiteten som teller, kvaliteten var det i hvert fall ingen ting å si på!

Turen denne gangen gikk til vindmøllene på åsen over La Union, gjennom Parque Minero opp til avsatsen hvor gruvearbeidernes kapell er hugget inn som en hule i fjellet og hvor en har flott utsikt over gruvebyen La Union. Videre gikk vi opp veien til veiskillet i skaret hvor en kan velge mellom to stier som begge fører opp til vindmøllene. Den korteste stien er også den bratteste og fører opp til den første av de 8 møllene mens den lengste, og utvilsomt fineste, går i slakkere terreng gjennom flott natur, masse blomster og annen vegetasjon. Denne ender ved den andre av møllene. Stien har vært brukt av gruvearbeidere i uminnelige tider, men er av turgruppen døpt «Gerds sti» etter den første fjellgeita som gikk her.

For første gang i Turgruppens historie kom alle 17 deltakerne opp til vindmøllene!!!

Som dokumentasjon vedlegges gruppebilde fra avsatsen ved gruvekapellet med utsikt over La Union, et bilde fra en rasteplass ved vindmøllene, et bilde som viser litt av blomsterfloren langs «Gerds sti» hvor det også er verd å merke seg noen fikentrær som er i vårdrakt. Det vil si, de begynner å få blader og frukt samtidig. Elles gjennom vinteren står de med nakne grå stammer og greiner og ser ganske så døde ut. Men som salige Elias Blix har skrevet «Nytt liv av daude gror»!

Sist, men ikke minst, et bilde fra nok en meget hyggelig, næringsrik og velsmakende lunsj på restauranten Casablanca!

Her var vi 15 fornøyde til bords.

Tekst og bilder: Helge Ødegård.

Galleri | Dette innlegget ble publisert i Fotturer, Nyheter. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s