Vinnerbordet i quizen, 10.02.16


En kommentar til «Vinnerbordet i quizen, 10.02.16»

  1. QUIZ 10. 2. 2016
    Det er mulig at det er mange skole-late som nyter sitt otium på La Manga. Men sammen sitter vi på store mengder kunnskap. Det avslørte den siste quizen. Alle gruppene skåret kjempemasse poeng, men igjen var ett bord tre poeng foran de nest beste. Men egentlig var vi alle vinnere og premien var igjen et vell av ny kunnskap pent spredd over store deler av det som er verd å vite om den verden vi lever i. Men nøtter inne religion og historie er virkelig vanskelige å knekke: At hun som var gift med Isak, sønn av Abraham, ikke kalte seg ‘Fru Abrahamsen’ men rett og slett Rebekka, visste vel de fleste av oss den gang vi gikk på søndagsskolen. Men at Olav den Hellige, som prøvde å kristne folket med sverdets makt var far til snille og milde Håkon den gode kunne vel ingen drømme om.
    Men strenge fedre får kanskje gode sønner. For Olav sies å ha vært faren, selv om han var meget undervegs i jobben. Quiz-mester Arve P. var hele tiden observant og hjelpsom på farten for han hadde ennå flere spørsmål til besvær, som til dømes: Forskjellen på horn og gevir? Riktig svar er at gevir er ettårig men horn kan man ha år etter år etter år både på hodet og, litt mer ubekvemt, i siden. Merkelig nok hadde få eller ingen hørt om grøpp, det er grovmalt korn, eller Jonagored som er et av de mest smakfulle rødlige epler i England.
    Neste onsdag er det mange som får en fin ur til Granada med Klubben, men de går altså glipp av ukens ‘højdare’. For quizen er som VW-bobla i sin tid og fot-turene i vår, som går og går og går….
    Da sees vi vel ved 14 – tiden igjen?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s