Norskeklubbens sang- og viseaften 28.10.15.


Norskeklubbens sang- og viseaften 28.10.15.

Sesongens første sang- og viseaften i Norskeklubben ble en trivelig opplevelse for de som møtte opp. Mange sangglade medlemmer var samlet i lokalene på Manga Norte, og det var god stemning helt fra starten av. Heftet vi fikk utdelt, inneholdt 12 utvalgte sanger, alle med norsk tekst denne gangen.

Visekvelden ble delt inn i tre bolker, og vi åpnet med kjente og kjære «Nordlandsnetter». Deretter ledet musikerne oss i rask rekkefølge gjennom «En enkel sang om frihet», «Det haindle om å leve» og «Sommernatt i Froland».

I første pause delte sjefsansvarlig Rolf B ut et ark med ett spørsmål fra hver sang, så dermed ble også konkurranseinstinktet vekket hos mange av oss. I andre pause fikk vi tid til å avslutte spørsmålene, før Rolf raskt gikk gjennom riktige svar. Som ventet viste det seg å være minst en skikkelig nøtt blant spørsmålene.

I andre avdeling sang vi gjennom «My Bonnie», «Så kom våren til «Tarina», «Sjømann» og «Når lysene tennes der hjemme». Alle på godt norsk.

Etter at Rolf hadde gått gjennom spørsmålene i andre pause, var det tid for «Hvite roser fra Aten», «Landevei» og «La Paloma Blanca». Visekvelden ble avrundet med et potpurri av gamle, velkjente sanger, for det meste i valsetakt.

Med denne trimmingen av stemmebåndene hadde vi plutselig lagt bak oss minst halvannen time i hyggelig lag. 56 medlemmer i klubben var til stede; de fleste inne, og noen ute – alle med inntak av mer eller mindre sterke og leskende drikker, med ulik farge på. Noen tok til og med sjansen på litt fast føde.
En stor takk til musikerne, som ledet oss trygt gjennom rytmer og tekster, og nok en gang bidro til en vellykket sang og viseaften i klubben.

A.P.

IMG_4931 IMG_4930

Dette innlegget ble publisert i Nyheter, Treff. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s