Et lite sukk fra Jan P.


Jeg har vært stille alt for lenge, men nå klarer jeg ikke å holde igjen. Her følger et passe kort bidrag til almennyttig folkeopplysning om du ikke forsmår, da.

Hilsen Jan P.

Vi har sagt det før, og vi gjentar det gjerne:

På La Manga er promenaden langs Mar Menor et sikker-stikk på sensommeren. Det startet, ikke uventet, som en samling amatør-messig sammensatte spisesteder drevet av lykkejegere under bygge-boomen. Maten var, i beste fall, føde og prisene alt for høye, selv for typiske turist-strøk,

og raskt stigende. For å få et måltid som ga glede og vakte minner, var man henvist til enkelte perler

inne på «fastlandet» som betinget at en av fire måtte sette seg til rattet både før og etter bordet.

Heldigvis har utviklingen snudd i positiv retning (noe annet var knapt mulig). Solen og bølgeskvulp i sval sommervind er alltid en suksessfaktor. Nå opplever vi at prisene er stabile, kvaliteten øker påtagelig og rabattene sitter eventyrlig løst.

Sist søndag var vi på markedet i Cabo de Palos. Det var dagen før Spanias nasjonaldag 12. mars.

I tillegg feires også Nuestra Señora del Pilar de Zaragoza meget intenst over hele Spania. Dette betydde langhelg og «Halve Spania» hadde bestemt seg for å feire det ved sjøen. I tillegg holdt Sykkelklubben massivt assistert av polizia lokal på å strupe all biltrafikk på Gran Via. Etter nær halvannen time i kø for å komme til markedet, viste hjemvegen seg praktisk talt umulig å forsere. Vi tok derfor inn på en presumptivt koselig liten restaurant mellom fiskerhavnen og bade-stranden for å stille hunger og tørst mens de siste syklister ble feiet av veien. Det var merkelig fullt og nesten alle bord var reservert, men vi fikk det ingen andre ville ha: et bord i sterk trekk fra døra hvor alle gjestene etter hvert strømmet inn. Ølet, også det alkoholfrie, smakte selvsagt fortreffelig og menyen bød på sjøtunge. O Happy days are here again. Skulle man tro. Og vi trodde og trodde i samfulle tre kvarter før vi fikk slengt på bordet hver vår haug med Pommes frites (eller påmmfri som det oftest gresselig uttales) med ei lita svart, halvvarm og mishandlet lørve av en flyndrefisk. Hvis det var sjøtunge og ikke ei vanskjøtta sild, forbyttet ved fødselen i oppdrettsanlegget, så var vi garantert Kristoffer Kolombus og Leif Eriksson. I mellomtiden hadde vi sittet som på siste rad i flyet hvor alle står i do-kø før landing og skyver rompene opp i ansiktet på oss som gjerne betaler tillegg for å reise i setene C eller D. Vi spør oss ofte: Hvorfor skal de fleste som går forbi bordet (vårt eller andres) alltid tørke over bordkanten og deler av bordet med bakenden sin?

Som alle vil skjønne, endte historien godt og vi kom hjem. Enige om to ting:

 1. at det hadde vært en, ikke fin, men veldig, veldig uforglemmelig tur og
 2. at man «er lærer så lenge man har elever».

Konklusjon for de lese-late:

Hjemme er høsten i ferd med å gi tapt for vinteren. Her ligger sensommeren ennå klar for den som letter på stumpen og rusler seg en hundremeter eller to langs sjøen. Enten man vil slukke tørsten, eller stille sulten, ligger opplevelsene på rekke og rad. Samtidig føler vi oss som frelsere av det lokale næringslivet fordi vi legger igjen pengene her vi bor og kanskje bidrar til å forsinke eller sogar forhindre restaurant-døden. Vi sier det som om det var hos tannlegen:

SITT NED, GAP OPP OG NYT mens du ennå kan!

Galleri | Dette innlegget ble publisert i Nyheter. Bokmerk permalenken.

4 svar til Et lite sukk fra Jan P.

 1. jparow sier:

  La meg med en gang korrigere en liten «trykkleif». Najonaldagen er selvsagt ikke i mars. det var i oktober i 1491 at Ccolombus gikk i land i Sør-Amerika, Men mars eller oktober bekymrer vel ikke noen av dem som var med den gang for over fem hundre år siden.

 2. harald naustan sier:

  Date: Tue, 13 Oct 2015 17:55:08 +0000 To: harald_naustan@hotmail.com

 3. Agnar M Aardal sier:

  Godt skrevet Jan ! Ta godt vare på det stedet og de aktiviteter som skaper lokalsamfunnet, som man har valgt å tilbringe sitt «bonusliv» i. Nyt livet.

 4. Paul sier:

  Hei Jan
  Dette var et Glitrende SUKK fra deg, meget godt
  Hilsen Paul

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s