Referat og bilder fra fredagsturen til fjellgeitene, 3.4.15


Hei kjære turvenner!
Da er «påsketuren» overstått for denne gang. 12 iherdige vandrere møtte opp på parkeringsplassen ved Grimanga-bygget med smil om munn og solskinn i blikk. Denne langfredagen var det, så passende, gruppas lengste tur som stod på programmet med start fra «Hopremasa». I 3 biler forserte vi «stripa» i den utrolige påsketrafikken. La Manga må være feriested nr.1 for spanjolene og alle spanjolene må ha minst en bil hver. Alle parkeringsplasser var fylt til trengsel og Grand Via så ut som en travel maursti. Men vi kom trygt frem til utgangspunktet ved fabrikken «Hopremasa».
Turen går over den lave åsen over til nasjonalparken Calablanque, langs middelhavsstranden forbi sjøsaltanlegget. To vindmøller driver en pumpe som tar saltvann fra havet inn i damanlegget hvor solvarmen fordamper vannet og havsaltet blir liggende igjen. Videre gikk turen gjennom et arboret med forskjellige trær og planter, hvor små plakater viste navn på hver enkelt plante, over plankebroer over noen myrer og inn på veien som fører tilbake til Mar Menor- siden. På en så lang fredag passet det utmerket at nestleder Helge forledet gruppen til en forlengelse av turen ved å oppdage en hittil ukjent, men flott, trase tilbake til bilene.
Etter igjen å ha forsert Gran Via i påsketrafikk kunne vi innta et herlig lunsjmåltid på restauranten Meson la Bellota på «Blåstripa». Legger ved et bilde av de fornøyde gjestene, 12 som gikk turen + 3 som gledet oss med sitt nærvær ved bordet.
Bildene elles viser gruppa ved turens høyeste (?) punkt. En rast på dertil egnede benker med inntak av væske og medbrakt næring. Landskapet vestover kysten fra Calblanque er meget flott og mange spanjoler hadde lagt påskeutflukten til dette området.
Tekst og foto: Helge Ødegård.

Galleri | Dette innlegget ble publisert i Fotturer, Nyheter. Bokmerk permalenken.

Ett svar til Referat og bilder fra fredagsturen til fjellgeitene, 3.4.15

  1. Ingolf E. Drilen sier:

    Turen fra Hopramasa denne gangen ble vellykket forlenget.Det er lett å være leder når man har så flinke folk som Helge. Vil også takke de andre deltakerne. Dert er noe eget positivt med de som går tur. Neste tur er den siste i sesongen både for Helge og meg.Sesongen starter opp første fredag på september.Takk for den hyggelige turen sammen med Dere,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s