Innlegg fra Jan P.


Fra: Jan Henrik Parow [mailto:jparow@online.no]
Sendt: 15. mars 2015 20:38
Til: Hjemmesida
Emne: ANSIKTSLØFTING AV VEDTEKTENE

Kjære Iren.
Det er fint å kunne lese referatene fra styremøtene på nett. Så slipper man å møte opp hos en travelt opptatt sekretær eller leder for å få utlevert protokollen til innsyn, slik alle medlemmene har rett til. Den gang jeg var formann, diskuterte vi å gjøre det samme, men vi var enige om at det ikke alltid var like kjekt at en hel verden skulle ha tilgang til styrets protokoller. Derfor ville vi vente med det til vi hadde funnet et forum hvor bare medlemmene hadde adgang. Den gang viste det seg vanskelig å få det til på hjemmesidene våre. I dag kan man kanskje få til en ordning eksklusivt for medlemmer. Det vet jeg ikke. Men det er antakelig lettere å få det til via Facebook. Jeg frykter at flere vil ha betenkeligheter med den grad av offentlighet som nå praktiseres, men ser med stor glede frem til en ordning for bare medlemmer.

Til slutt vil jeg peke på
Sak 20.2015: hvor det fremgår at
«Når det gjelder vedtektene til klubben mener Jan Parow at vedtektene kan krymper til 10 sider»,
men så lenge det ikke er vedtatt er ikke det reelt.

Vedtektene, slik de ble presentert på Årsmøtet og senere på hjemmesidene, er på 10 sider. Jeg syntes det måtte være kjekkere å ha dem på bare fire sider og således spare 6 sider hver gang de skulle skrives ut. Jeg krympet formatet til 4 sider. Ved å bruke både for og bak-side trykket jeg opp et større antall til bruk før og under generalforsamlingen. Det var både miljøvennlig og billigere. Ikke ett ord ble sløyfet, men jeg brukte ikke så store fonter (også kalt typer eller bokstaver). Jeg var den gang formann, men også ethvert medlem ville kunne gjort det uten at det fattes noe vedtak, tror jeg. Vedlagt finnes to versjoner av ‘lommeutgaven’ til orientering.

Dessuten viser jeg til nedenstående kopi av mail til Rolf Einar sendt 12. mars i år og håper det kan gjøre det lettere til å oppklare en misforståelse:
KJÆRE REDAKTØR OG FREMRAGENDE STYREMEDLEM.
Takk for et hyggelig og fredelig gjennomført møte i går kveld.
Av din omtale av vedtektene og det, etter hva jeg forsto, håpløse i å sende dem ut, forstår jeg at du opererte med
det gamle formatet over 10 sider. Jeg trodde i min enfoldighet at alle benyttet min ‘utskrifts-vennlige’ versjon som ble sendt eller delt ut til alle medlemmene før generalforsamlingen i mars 2012. Vennligheten besto i en redaksjonell endring av formatet ved å benytte mindre fonter og derved spare inn seks ark papir (ganget med 200 medlemmer ble det 1200 ark). Av ‘pietetshensyn’ endret jeg få eller ingen feil i ortografi eller tegnsetting (Se vedlegget 273 kB). For min egen del har jeg også laget en versjon (137 kB) hvor jeg har luket bort en del av disse feilene og endret fonten til calibri. Det er mulig at det har vært gjort reelle endringer i vedtektene etter min tid i styret, men det bør vel du eller sekretæren ha bedre oversikt over som har vært med hele tiden. Da kunne man lett justere de vedlagte forslagene, men jeg vil ikke trenge meg mer på enn høyst nødvendig.
Jeg kunne spart deg for å lese alt dette, men da jeg kom opp på ‘loftet’ på Paquebote, var ‘båten’ fullpakket så jeg måtte gjøre vendereis og krangle meg med på nachspiel til noen av de andre som ikke fant plass ovenpå. Det var kanskje like bra, for jeg blir lett kranglevoren på fæst (også) J.

Vennlig hilsen
Jan Parow
Det kan kanskje synes plagsomt når syvende far i huset rører på seg, men den historiske sannheten skader vel ikke noen.
Det sies ofte så mangt om hva jeg har sagt og ment. Det lever jeg godt med. Også med det som står i referatet. La for all del ‘hele verden’ tro det. Også medlemmene, dersom de skulle lese det. Men det har jeg altså garantert verken drømt, sagt eller ment. Og i bunn og grunn betyr det jo veldig, veldig lite.
Beste hilsener fra
Jan P.

Galleri | Dette innlegget ble publisert i Nyheter. Bokmerk permalenken.

Ett svar til Innlegg fra Jan P.

  1. jparow sier:

    Beklager at jeg fyller opp hjemmesidene igjen. Det hadde jeg bestemt ikke ment og sendte derfor mitt syn på referatet som e-post til sekretæren, Iren og med kopi til Rolf Einar for å holde han orientert. Jeg burde ha tilføyet at dette var mer privat, men det ble ikke gjort. Ved en forståelig misforståelse har den alltid parate Redaktøren også prompte lagt e-posten ut på nett. Det GJØR selvsagt ingen ting. For innlegget er jo dekkende for det jeg mente og mener. Men det var altså ikke meningen å belemre alle dere andre med mer av mine tanker i det gode været. Sååå oppmerksomhets-søkende er jeg ennå ikke blitt. Tro det eller ei 🙂
    Ha likevel en fortsatt god sommer….

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s