En liten kronikk fra Jan P.


I dag spilles nest siste runde i boccia-turneringen for mars. Deretter tar alle, i prinsippet, fri fra Klubben for å nyte en vel fortjent seks måneders sommerferie i ro og mak helt frem til 1. oktober. Men noen er mer standhaftig enn andre og vil gjerne ha det gøy her nede lengst mulig. Derfor ser Klubben gjennom fingrene med at Fotturgruppa fortsetter sine fredagsturer så lenge vi som er hekta på skog- og fjell-opplevelser har lyst å røre oss ute i naturen. Det pleier å gi seg ultimo mai, men tar gjerne til igjen i beskjeden grad først på september. Heldigvis har også Bocciaentusiaster en liten godbit i vente: Påsketurneringen spilles 1.2. og 3. april (kl. 12 hver dag) tilsynelatende med avsluttende måltid på Meson La Bellota. Dessverre kan det da oppstå en liten ‘stevnekollisjon’ med Fjellgeitenes fjelltur på langfredag. Den er planlagt å gå som vanlig kl. 11:00 hver fredag. Nå er jo alle som går på tur, i stand til å spille Boccia og mange ville gjerne tatt del i Påske-turneringen. Motsatt kan en vel si at av naturlige grunner er det ikke alle Bocciaspillerne som er i stand til å trave i fjellet. Men noen ønsker nok å få med seg både tur i fjellet og (kanskje) utur i påsketurneringen. Skal vi da slåss om denne langfredagen? Det går greit med Boccia på onsdag 1. og torsdag 2. Men kan man ikke spille på tirsdag, den 31. mars og la fjellgeitene få ha fredagsturen på fredag? Jeg aner protestene fra alle kanter. «Det er jo flere deltakere på Bocciaen enn på fjellturene». Motargumentet «Fredags tur på tirsdag er ingen rettelig fredagstur» er jo sant, men nokså tynt. Dermed er vi like langt.

Men hvis Fjellgeitene kunne utsette starten på turen sin til tolv eller halv ett, og bocciaturneringen kunne starte ‘grytidlig’ sånn ved halv ellevetiden den dagen, ville alle kunne få både i pose og sekk. Og slik burde ‘saken’ ennå kunne avgjøres. Jeg tror ikke det kommer til å skje, men det hadde vært fint om vi var litt modigere og kunne ta raske avgjørelser. Men påsken har sine sider. Det var noe kluss for snart 2000 år siden som endte med korsfestelse Men heldigvis: den korsfestede «sto opp den tredje dag». Det blir vel ikke måte på oppstandelse hvis noen våger å endre på Bocciaen eller fredagsturen J.

Hilsen Jan P

Galleri | Dette innlegget ble publisert i Nyheter. Bokmerk permalenken.

3 svar til En liten kronikk fra Jan P.

  1. Randi Oksavik sier:

    Påsketurneringa er bestemt den 1-2 og 3 april,så da får de som vil på fjelltur gjøre det,og de som spiller Boccia det.Klubben er aktiv fra 1.oktober -1.April,men påsketurneringa kommer som regel i ettertid .Og slik har vi alltid hatt det. Så at fjellgeitene vil holde på både sept. og april er fint,men bocciaturneringa ligger på aktivitetslista og blir gjennomført som avtalt.Går an å flytte fjellturen den fredagen til lørdag eller søndag 😀

  2. Ingolf E. Drilen sier:

    I Påsken er det mange som kommer hit ned og regner at det blir fredagstur kl 11.00. De ser ikke etter annen informasjon. Håper at det kan finnes en løsning så alle kan være med på begge deler.

  3. jparow sier:

    Ja, kjære Randi Oksavik. Selv uten det avsluttende ‘smilehodet’ ditt hadde jeg skjønt at kommentaren din bare er godt ment. Og vi er sikkert også enige om at det fins MANGE ARGUMENTER for at den ene eller den andre, eller begge parter, burde kunne jenke seg litt. Ditt «slik har det alltid vært» kan kanskje virke besnærende, men meg gir det snart pustevansker. Og du kan da bedre på en god dag. Også Fotturgruppa kan sikkert jenke seg, hvis de er smidige. Det gjør vi da alle en gang iblant. Vi som ennå er gifte, gjør det ustanselig. Men som moderat deltakende medlem i flere grupper ønsker jeg å få med meg flest mulig av tiltakene fordi jeg LIKER både de som går på tur, de som spiller darts, de som kommer på visekveldene og de jeg møter i boccia-sammenheng. Jeg setter veldig stor pris på det arbeidet dere tar på dere. For bak arrangementene vi alle har slik umåtelig glede av, ligger det MYE mer arbeid og omtanke enn de fleste kan drømme om. Et gammelt ordtak, kanskje er det gått ut på dato, sa at «Den kloke gir seg». Det passer kanskje verken for meg eller deg. Men jeg anser ikke våre utmerkede og alt for lite brukte hjemmesider som rett forum for utdypende polemisering om innfløkte problemer. Kjappe og gode løsninger er vel egentlig tingen for oss alle, eller?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s