Komentar til dagens quiz.


Hei alle quizzere.

Du gikk glipp av en spennende Quiz i dag og, som du sikkert skjønner, var det bortsett fra undertegnede ingen storefotografer blant vinnerne. Jeg er dessuten ingen stor tilhenger av selfies, så jeg har forsøkt meg på en malende beskrivelse av ‘begivenheten’ i håp om at du tar den som et berikende bidrag til dine oftest glimrende hjemmesider.

Men igjen: Føl deg ikke forpliktet til å ta med alt det tøyset jeg steller med i min selvvalgte ensomhet.

Vinnerbord ved dagens Quiz ble dessverre ikke foreviget. Det KAN komme av at redaktøren eller noen av hans ‘utskremte’ fotografer ikke trodde noen kunne vinne i dag.

Høyest oppnådde poengsum ble bare 21,5 av 35 mulige. Det KAN skyldes at spørsmålene lå på et meget høyt nivå, at deltakerne ennå var slitne etter Årsmøtet, at mange kloke hoder har reist hjem eller atmosfæriske fenomener forstyrret hjernevirksomheten hos oss som er hekta på quiz, eller kviser som noen kaller det. To av våre mest kunnskapsrike potensielle deltakere ligger jo p.t. dessverre på sykehus her nede.

Det var, som ofte før, heller kjølig i lokalene og deltakerne forsvant raskt hjem – frosne, men med mye god og en del unødvendig viten i bagasjen. Nå vet vi at Franz Josef Haydn som ikke hadde noen barn og kaltes strykekvartettens far, også kaltes Symfoniens far. At Skafferhullet er en grenseovergang i Finnmark hvor Erna og Vladimir puster hverandre i nakken var det ikke en kjeft som visste. At kineserne har gitt sine tolv måneder navn etter dyr fikk vi vite, men måtte selv gjette hvilke. Både geit og mus ble foreslått, mens riktige svar skulle vært sau og rotte! Som typisk uslåelig vinnertype blir man likevel slått av beundring for den store kunnskap mange likevel har om både nyttig og unyttig.

Dagens Quiz var i mester Pedersens uforutsette fravær komponert av Rolf Balstad som viste stor overbærenhet og raust belønnet flere svar som hang i en ‘tynn tråd’ med mild velvilje og velkomne, men kanskje litt ufortjente poengandeler. Det var en behagelig seanse.

Konkusjon: 2 bord (ett med seks og ett med fem deltakere) hadde begge 21,5 poeng. Vinnerbordet må kanskje sies å ha vært de seks som åpenbart hadde en meget god dag. De fem hadde en av sine dårligere dager, men hadde fordelen av å være en deltaker færre. Påfallende var det imidlertid at alle 11 tilhørte venner av fredagsturene. Så finessen ved å bli best er: Gå en tur så ofte du kan; det gjør deg klar i toppen. Jan Henrik.

Galleri | Dette innlegget ble publisert i Nyheter, Quiz. Bokmerk permalenken.

1 svar til Komentar til dagens quiz.

  1. Harald sier:

    PS: Her oppe i Trøndelag, var det en helt utrolig Nordlys aktivitet (Aurora), SÅ DET ER NOK DET SOM PÅ VIRKET, hodene på deltakerne på Quisten, tror nå jeg da !

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s