Leiebil i Spania


Billeie i Spania er populært blant nordmenn. Det er billig, praktisk og enkelt. Med en leiebil har man større frihet og kan utforske kysten. De fleste velger å leie bil som hentes på flyplassen i Spania hvor Alicante flyplass er den mest populære spanske destinasjon for å leie bil i Spania.

 

Leiebil i Spania er generelt svært billig sammenliknet med nesten hvor som helst i verden. Bilene fra de mange av leverandørene i Spania generelt nye og godt utstyrte så lenge du velger bil fra en av de etablerte leverandørene av leiebil.

 

Gode tips om leiebil i Spania:

 

Hvorfor refunderes ikke bensin på tanken for leiebil i Spania?

 

Dette er et tema mange misforstår når de leier bil i Spania. Da prisene på leiebil er så lave i Spania er selskapene ekstra nøye og noe strenge på dette med bensin på tanken. De vil ha minst mulig administrasjon knyttet til refundering av bensin på leiebil i Spania. Derfor refunderes normalt ikke bensin på leiebil i Spania når den returneres. Selskapene som leier ut bil i Spania vil rett og slett ikke gå og måle på kvarte og halve tanker og risikere å ”krangle” med den som har hatt leiebilen. Så for å spare tid for personalet og for å minimere uenigheter med de som har hatt en leiebil i Spania er policy ”full to empty” som man kaller det. Leiebil i Spania leveres ut med full tank og er det noe igjen på tanken når du leverer leiebilen blir det altså ikke refundert.

 

Hvorfor koster en full tank på leiebil i Spania mer enn på bensinstasjonen?

 

Noen ganger blir du belastet i overkant av hva det koster å fylle opp tanken på leiebilen på bensinstasjonen. Leiebil-selskapene må betale noen for å kjøre leiebilen til bensinstasjonen osv så derfor får du ikke bensin til ”kostpris” når du leier bil. Sett pris på at noen har fylt den opp leiebilen for deg når du kommer til Spania! De fleste har ikke lyst til å kjøre leiebilen rundt midt på natta etter å ha landet sendt for å fylle opp sin leiebil. Etter ankomst til Spania vil man helst kjøre direkte til hvor man skal tilbringe ferien.

 

Hvordan velge leverandør av leiebil i Spania!

 

Velg en leverandør med kontor direkte inne på flyplassområdet! Det er enklere for deg og du sparer tid i forhold til leverandører av leiebil som først må møte deg på flyplassen og senere kjøre deg en deres kontorer utenfor selve flyplassen. På Alicante flyplass for eksempel finnes det en håndfull leverandører av leiebil med kontor inne på selve Alicante flyplass. I tillegg finnes det et utall leverandører som henter deg utenfor flyplassen og kjører deg til et nærliggende industriområde hvor de har leiebilen stående. Foruten at det tar lenger tid å henge leiebilen utenfor flyplassen og medfører unødig bryderi er knyttet en del type

 

Reserver din leiebil hvor du får den levert ut direkte på flyplassen

 

Bør jeg tegne ekstra forsikring når jeg leier bil i Spania?

 

Ekstra forsikring er stort sett ikke nødvendig. Alle leiebiler fra seriøse leverandører er kaskoforsikret. Men det er en egenandel ved skade av leiebil som varierer fra selskap til selskap. Det er denne egenandelen størrelse som ofte reduseres ved å tegne ekstra forsikring, så om du pleier å bulke bilen litt og vil unngå å betale egenandelen for skrap og skader, da kan du vurdere ekstra forsikring på leiebilen.

 

Noen leverandører av leiebil i Spania har forsikring uten egenandel inkludert i prisen. Det kan høres ut som en god deal men konsekvensen av dette er at disse selskapene ofte leier ut biler med noe mer skrap og bulker enn de som krever egenandel ved skade av bilen. Det er for dyrt for dem å ta leiebilen av veien etter hver skade for å fikse den.

 

Hvorfor er leiebilene ofte fullbooket på sommeren?

 

Bestill leiebilen godt tid! Spesielt om du trenger leiebil i Juli og August, rundt påske eller jul bør du bestille i godt tid. Dette da det er langt høyere etterspørsel eller leiebiler rundt slike ferier og leverandørene vil ikke sitte inne med en masse parkerte biler resten av året så antallet er begrenset. For sommerferien, påskeferien og juleferien øker bilene frem mot ferien, så det er også mye penger å spare på å bestille leiebilen tidlig. De fleste leverandører krever at du betaler med kredittkort i det du reserverer men enkelte (spaniaguiden.no) lar deg booke bilen uten forskuddsbetaling så du enkelt kan kansellere eller endre dersom du likevel ikke trenger bil eller kommer på en annen dato.

 

–    Barneseter som leies med leiebilen i Spania er samme som du får i Norge. Alle barneseter solgt i EU har samme krav til sikkerhet.

 

–    Du kan stort sett ikke ta leiebiler ut av Spania. Årsaken er fare for tyveri og at leiebilens forsikring ofte ikke gjelder utenfor Spania av nettopp denne grunn. Noen tilbydere  (spaniaguiden.no) lar deg kjøre bilen til Spanias naboland som Portugal og Frankrike mot en ekstra forsikring på leiebilen.

  • Av kim i Spania-posten

En kommentar til «Leiebil i Spania»

  1. Jeg opplever konstant at alle leiebiler er utleid og ikke har flere biler ledige og dette er tidsrom fra september måned fra Murcia flyplass. Rolf-Christian Soni Løberg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: