Om La Manga


 

La Manga.
La Manga, som bokstavelig talt betyr Ermet, er et herlig, rolig fristed som ligger i den autonome regionen Murcia. Det oppviser ca. 40 kilometer med krystallklart vann, og er et svært populært turistmål, både for kortere ferier og for langtids eller permanent opphold.
La Manga er et av stedene i Murcia, Spania som har en enestående hav – utsikt. Dette er et av stedene det er rolig og hvor det fortsatt er uberørte strender selv om det er mange gode hoteller i denne kystnære delen av Murcia.
Sett fra luften er La Manga med nære omgivelser et oppsiktsvekkende syn. Den geografiske layout er så unik at det ikke bør undre noen at stedet har blitt et av de mest innbydende turistmål i Murcia – provinsen
Opprinnelse: Det som nå er kjent som La Manga del Mar Menor var en typisk bukt åpen mot Middelhavet. Den vulkanske bevegelsen som skjedde for om lag 1000 år siden har vært medvirkende til dagens fysiske utseende på La Manga. Nå danner La Manga en naturlig grense mellom Mar Menor (som betyr liten sjø og er den største saltvanns innsjøen i Europa) og Middelhavet. Av den grunn er La Manga også kjent under slagordet, A Paradise Between Two Seas. Den er gjennomskåret av noen få naturlige vannveier (kalt golas) som gjør at de to havene har kontakt med hverandre.
I svært lang tid, forble denne delen av Murcia uberørt. Først i løpet av 1960 åra ble La Manga et yndet og lukrativt turistmål. I dag har hele La Manga blitt bygget ut med kommersiell infrastruktur for å kunne takle den økende turismen. Med sine mange gode  hoteller, barer, diskoteker, restauranter, førsteklasses spa-anlegg og golfbaner av mange slag – noen med mesterskap-mål, vil La Manga ikke komme til kort. Faktisk er enda eiendomsmeglerbransjen voksende i denne delen av Spania. Sommermånedene er nok den travleste tiden på La Manga. Vintersesongen preges av en rolig og behagelig atmosfære som er velegnet som rekreasjon for hektiske mennesker og, ikke minst, mange trivelige nordiske pensjonister.
Velsmakende mat fra La Manga er en annen grunn for turistbesøk. Og siden La Manga er kystnært, forventer man mye av sjømat spesialitetene, selv om det er et bredt utvalg av internasjonale retter i de mange restaurantene langs strendene.
Sol, sand, krystallklart vann og deilig mat – det er det ultimate paradis på jord og det er vel ingenting mer å be om når du er på La Manga. 

Historie:

Historisk, som det var kjent av romerne og senere av maurerne som Palus Al Al Qsarand Buhayrat. I det 17. århundre navnet endret til Mar Chico, som betyr “liten sjø” og senere som El Mar Menor. Opprinnelig var det en bukt åpning inn i Middelhavet, på hver ende, vulkanske revene gradvis holdt tilbake sand og sediment som ble slept langs ved sjøen strømmer for å danne en sandstrand kolonne av sanddyner og stein vegetasjon og lange strender i kontakt med to hav . La Manga sandbanke er avskåret av naturlige kanaler som holder de to havene i kontakt med hverandre, de såkalte Golas la. Som sådan ble plassen urørt inntil 1960, da La Manga ble oppdaget som et turiststed, og gjennomgikk en transformasjon som inkluderte urbanisering av området og bygging av turist infrastrukturer.

I 1938, under den spanske borgerkrigen tok slaget ved Cape Palos sted i nærheten av neset. Dens fyr begynte opererer 31. januar 1865. Klippen er en del av et marint reservat, de Reserva Marina de Cabo de Palos Hormigas e Islas.

Cierva’s kake, er e typisk produkt fra Mar Menor (Murcia).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: